Фантастика

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Мојот омилен жанр. :cuc: Star Trek универзумот, Star Wars, DUNE, Neuromancer, Forgotten Realms, Dragonlance, you name it. Некој од вас чита ваква ствар? Sci fi или Fantasy? Кои писатели ги преферирате? И дајте некоја книга на заем ако ви фајча прашина ќе размениме нешо.

Не сум многу ама стварно најбоље е The Hitchhiker's guide to galaxy. Многу е мрдната книгата. Ем ти дава вселена и универзум и ем хумор. Имав и смешна верзија на star trek(мислам дека беше Тhe Hitchhiker's guide to star trek) и не стигнав да ја прочитам.

Анастазија напиша:
Јас... Ко да не се пронаоѓам овде:)

Па МИСЛАМ дека Мајсторот и Маргарита би бил НЕКАКОВ вид на фантастика паааа....welcome aboard!

nema nesto poglupo za mene od star trek
izvini brat ama taka mislam

Toreador напиша:
Па МИСЛАМ дека Мајсторот и Маргарита би бил НЕКАКОВ вид на фантастика паааа....welcome aboard!

Да бе, ако така гледаш и Грчките митови се чиста фантастика. Ама не зборам за тоа. Зборам за science или за epic fiction. Едно време ми се допаѓаше Господарот на прстените ама не повеќе.

Анастазија напиша:
Да бе, ако така гледаш и Грчките митови се чиста фантастика. Ама не зборам за тоа. Зборам за science или за epic fiction. Едно време ми се допаѓаше Господарот на прстените ама не повеќе.

Ваљда не си ја читала Силмарилион и The Hobbit. Ги имам малце онака разлистено, ептен се закон. А LOTR На македонски јазик....гррр....не се осмелувам да допрам. *shudders*

Tolkin - Незавршената приказна ја прчитав неодамна и не е лошо. За оние кои се фанови на Прстените ја препорачувам.

ako go obozavate tolkin vi go preporacuvam Robert jordan so serijalot ,,tocak vremena,,. Dosega se isdadeni 11 dela i momentalno go pisuva 12-tiot i posleden. Na srpski se prevedeni 5 i moze da gi najdete vo tabernakul po cena od 400 denari. Ednakov so Tolkin

Хари Потер сите делови. Фантастика, која е прикажана на еден преубав начин.

New Moon,Narnia,Harry Potter...најдобрите филмчиња...:cds::aplauz:

Би ги додал и класиците на Жил Верн, кои спаѓаат во под категоријата научна фантастика: "20.000 милји под море", "Патување до центарот на земјата", "Пат околу светот за 80 дена".
Секако и "Времеплов" на Херберт Џорџ Велс, ремек делото за можеби најпосакуваната работа на човечкиот мозок низ историјата: временската машина.

Toreador, изгледа дека си ги прочитал побитните книги... Ти фали Кларк, малку Урсула Легвин, Автостоперскиот водич ако не ти е на листата итно да го додадеш...
Инаку има многу убави SF книги ама кај нас малку поретко се наоѓаат. Подобрите сум ги читала на англиски...

Мојот омилен жанр. :cuc: Star Trek универзумот, Star Wars, DUNE, Neuromancer, Forgotten Realms, Dragonlance, you name it. Некој од вас чита ваква ствар? Sci fi или Fantasy? Кои писатели ги преферирате? И дајте некоја книга на заем ако ви фајча прашина ќе размениме нешо.

Исто, тоа е и мој омилен жанр, особено Ѕвездени патеки.
Во последно време нешто блиско на ова сум ги читал Ангели и демони, исто така ептен добра книга.

Најинтересни ми се делата на Жил Верн:Пат Околу Светот за 80 Дена, Патување до Центарот на Земјата,20 000 Милји Под Морето,Мистериозниот Остров.
Исто ги имам сите Хари Потер,Нарнија и Господар на Прстените книги,а последни што сум ги читал се Кодот на Да Винчи и Ангели и Демони од Ден Браун. Од СФ ги имам прочитано и Автостоперски Водич Низ Галаксијата(ги даваа со Време бесплатно книгите) и неколку книги од Џорџ Велс (Временската Машина,Невидливиот Човек,)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom