Виноскоп 05-09.10.2011

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Se obidov da najdam informacii na internet za festivalot na vinoto vo Skopje, no za sega nema nisto.

Neznam ni dali ovaa godina ke se odrzi i slicno.
Ako nekoj iskopa nekoja insajderska informacija, termin na odrzuvanje i programa, dobro bi bilo da ne informira. Citam na nivnata strana (http://www.vinoskop.com) deka minatata godina terminot bil od 13 do 17 Oktomvri sto vremenski epten mi odgova i sigurno bi prisutvuval.
Dobro ke bide nekoj sto bil lani da napise dva tri zbora okolu ovaa manifestacija.

Od slikite sto gi gledam deluva dosta solidno.

Едит:
Официјални информации

vinosko-po-osmi-pat-01.jpg

,,Македонците се верни љубители на убавото вино, а одзивот и интересот за фестивалот во минатите години беше одличен. Оваа година, подготвивме богата програма, со нови и разновидни содржини и очекуваме уште поголема посетеност. Исто така, на едно место ќе се обединат македонските винарии, а целта е да се оствари поголема соработка меѓу нив - фактор за градење добар имиџ и промоција на одличното македонско вино,, вели Фимка Шопова-Темова, еден од организаторите на Вино-Скоп.

Виното е совршена придружба во најубавите моменти на животот. Само неколку голтки од овој волшебен пијалок се доволни за разубавување на денот и релаксација. Посетете го Вино–Скоп 2011 и дозволете си ден исполнет со забава, дружење, многу музика, вкусни специјалитети и се разбира чаша одлично вино!

Уживајте во Вино-скоп 2011 и наздравете за добро здравје, духовен мир и подобро утре!!!

Не верувам дека сега ќе им го дадат плоштадот пак.
Но јас мислам дека ќе се одржи.
Е сега исто така, лани многу винарии му беа лути на организаторот и изјавуваа дека нема пак да доаѓаат на ВиноСкоп, али останува да видиме.

Па откако Темов и компанија го усраа годинешниов Пиволенд, на ред е и Виноскопот да го расипат :P

Па откако Темов и компанија го усраа годинешниов Пиволенд, на ред е и Виноскопот да го расипат :P
Пиволенд никогаш и не постоеше како добро организиран, утната е првичната замисла за настанот. Профитот пред се` друго.
Виноскоп исто како никогаш да немало. Наместо да даваат чашка гратис со натпис на неа виноскоп 20xx, тие за пари ги продаваа. И беа во ептен мал ограничен број.

Сувенирите секаде и секогаш се наплаќаат. Се делата мала количина и најчесто преку наградна игра, или за купени х - литри вино/пиво.
Додуша да бидам искрен, бидејќи не пијам вино, најверојатно и оваа година ќе го прескокнам фестивалов.

заеби ги виноскоп поарно да купите поасално вино од оние скапите како што се Чекоров,Бовин или Александрија од постара берба од сортите вранец,мерлот и др. какво што сакате и дома сам или со сакан/а и да уживате, впрочем јас имам вино во подрум уште ги чувам од берба1998г, 2000г и 2005г вино од мерлот,вранец и куве да ми е мерак ,а не виноскоп шкарт вино гратис;)

заеби ги виноскоп поарно да купите поасално вино од оние скапите како што се Чекоров,Бовин или Александрија од постара берба од сортите вранец,мерлот и др. какво што сакате и дома сам или со сакан/а и да уживате, впрочем јас имам вино во подрум уште ги чувам од берба1998г, 2000г и 2005г вино од мерлот,вранец и куве да ми е мерак ,а не виноскоп шкарт вино гратис;)
80 % сум сигурен дека вината што ти се од '98 и 2000 (па и тоа од 2005), можеш одма да ги фрлиш.

Да се разбереме, не правам муабет за тоа дали ти се добри или не вината.

a moже ли некој да ми каже, како би можела да работам во рамките на виноскоп, има ли некој информација или само интерно преку лични контакти?

Како тоа Темов и компанија го усраа Пиволенд? Не сум многу запознаен али вајда мислиш на винарија Темов?:unsure:
А што би требало да биде и со виноскопот?

Пиволенд никогаш и не постоеше како добро организиран, утната е првичната замисла за настанот. Профитот пред се` друго.
Виноскоп исто како никогаш да немало. Наместо да даваат чашка гратис со натпис на неа виноскоп 20xx, тие за пари ги продаваа. И беа во ептен мал ограничен број.

Не се само овие два настани тука кој не се добро организирани или како што викаш скроз е промашена првичната замисла, има уште многу такви кои се одржувале.
Конкретно за виноскопот не се работи само за чашата за вино, општо цените за таков настан не се ич на место. Не зборам да бидат како да купуваш лижавче од маалска продавница али.....
За болдот, кажи ми дали мислиш дека некогаш нешто ќе се смени околу тоа прашање? :sneaky:

Чув дека ќе биде организирано на паркингот на Борис Трајковски, исто како и Пиволендот. Ако е така, не одам дефинитивно, исто како што не отидов и на Пиволенд. Од револт и инат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom