Раскинување договор со Т-Мобиле

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.116
Поени од реакции
1.401
Локација
Скопје
Ме интересира што треба да направам за да го раскинам договорот со Т-Мобиле?Сакам да го раскинам договорот со нив и бројот да го пренесам во Оне мрежата.Ме интересира дали како пенали треба да си ги платам сите претплати до истекот на нивниот договор или има плус нешто?

Чекај првин да ти истече договорот со Т-Мобиле, и недела две пред истекот извести ги ОНЕ дека сакаш да мигрираш кај нив, тие самите ќе ги известат Т-Мобиле и сета административна процедура си ја вршат меѓусебно. Нормално за повеќе информации јави се во ОНЕ / Т-Мобиле. Мислам дека ако не ти истече договорот неможеш да се префрлиш кај друг оператор, барем така беше со мене, сакав во ВИП да го префрлам бројот а договорот со Т-Моб ми истекуваше по 1 год.

Чекај првин да ти истече договорот со Т-Мобиле, и недела две пред истекот извести ги ОНЕ дека сакаш да мигрираш кај нив, тие самите ќе ги известат Т-Мобиле и сета административна процедура си ја вршат меѓусебно. Нормално за повеќе информации јави се во ОНЕ / Т-Мобиле. Мислам дека ако не ти истече договорот неможеш да се префрлиш кај друг оператор, барем така беше со мене, сакав во ВИП да го префрлам бројот а договорот со Т-Моб ми истекуваше по 1 год.

Аха...Мене ми остануваат уште 5 месеци некаде ама ако е така ќе почекам

Аха...Мене ми остануваат уште 5 месеци некаде ама ако е така ќе почекам
Чекај си чекај. Ако раскинуваш договор тогаш ги плаќаш сите преостанати претлати + ако си зел телефон цената на телефонот (опција само телефон) се дели на 24 месеци и петте рати ќе си ги доплатиш. На т-шит тоа им одговара пошто нема да користиш а ќеси платиш и згора на тоа одеднаш во кеш. Така да мораш да почекаш инаку ќе се изнаплаќаш за ништо. ;)

Чекај си чекај. Ако раскинуваш договор тогаш ги плаќаш сите преостанати претлати + ако си зел телефон цената на телефонот (опција само телефон) се дели на 24 месеци и петте рати ќе си ги доплатиш. На т-шит тоа им одговара пошто нема да користиш а ќеси платиш и згора на тоа одеднаш во кеш. Така да мораш да почекаш инаку ќе се изнаплаќаш за ништо. ;)

А паметните во договорот напишале дека само претплатите треба даги доплатам.Цццц лопови ли се што ли се.Ќе чекам а после со кеф ќе ги откачам

друже едно ке ти кажам само... од лошо одиш во полошо само! од т ебале у Уан.... отвори ја темата за ОНЕ читни некој пост шо се дешава

Јас еве чекам 1 година од Т-мобиле да се префрлам на Вип.Завршен ми е договорот со нив пред 1 год.И копилињата несакаат да ме префрлат.Ме влечат со финти 1 година.Од Вип и картица ми дадоа со број (нели со истиот префикс) и гомнарите од тмобиле не ме префрлаат на Вип мрежа.Ме откорнаа со сметки од 1500 -2000 денари,а не сум свртел три броја.Идам им барам детална сметка ми викаат не даваме тука си имаш на интернет барај.Море мамицата да им ја е*ам никад више договор со арамиите.Ќе цркнат дека сите претплатници им избегаа.

Почни си ја процедурата уште месец-два пред да ти истече договорот пошто ке се тегават од Т-Ебавме и ке те влечат се со цел да те задржат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom