Што ви фали во вашето урбано место ?

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
тамава јас да ја има али само е за Скопје, а Скопје не е едини град во Македонија така да прашањето е јасно : Шо ви фали во вашата околија ?

Спортски терени, кафичи ,младински клубови , интернет кафе, флиперници ..... ????

Epa eve ja kao pretstavnik na Kumanovo (:kez: ) ke kazam deka na gradot mu falat poveke kafaci i slicni mesta za zivot na mladite.

Kulturni slucuvanja sto poveke,moze nekoja nova arhitektura na gradot,da se osvezi malku.

Popravka na ulicite koi se haos,dobivme nov obnoven ploshtad (ne sum go videla).Kakvo i da bilo osvezuvanje super ke mu dojde na gradot.

Vo strumica fali edno golemo kino so nekolku kino sali,posle moze DISKOTEKA poso ima samo barovi...posle fali ubav sportski centar,so bazen,bowling i sl!
Bi bila srekba koga bi se izgradila nekoja moderna gimnazija vo strumica,posle ogromna biblioteka moderna klinika!

Na Firenze i fali kafana so srpska i nasa muzika..ora coceci kshenje kolkovi i takvi mi ti raboti...Da ima takvo nesto tuka ova turistive ima da poludat..ej abe znaete deka mi stvorivte ideja:)..hmmmm...

Фалат продавници за бои и лакови :icon_lol:
Еднаш ми притреба нешто да купам и гледам дека цел центар е уствари кафичи и ништо друго. Затоа предлагам Пиаца да стане стакларска работилница, Њу Јорк продавница за авто делови, а B2 нека биде вулканизер :icon_lol:
Ебате маалото со 100.000 кафичи и дискотеки :icon_lol: За Скопје зборам btw.

Прилеп-се има само фалат фабрики за преработка,доработка на било што односно работни места :((

бај да веј воопшто нема кино

Vo mojata naselba valat mnogu raboti, kako prvo lugeto berat gajle za sekogo tracarat po cel den jas znam deka ne mozi toa da se promeni ama morav prvo toa da go spomnam, drugo se nema kultura i so e najvazno vo mojata naselba ne postoi ekologija sve e zagadeno edinstveno mojata zgrada sto e malce pojke sredena od drugite inace se e katastrofa i se fali

На прашањето „Што ви фали во вашето урбано место ?“ сосема кусо ќе одговорам:
Ми фалат урбани градски власти и исто такво население!
...во Скопје, се разбира.

Тениски терен, да не може човек да земе да се наигра...
За во Велес, зборувам.

Фалат многу работи! Прво треба да се среди градот - улици, патеки, паркови кои веќе постојат па после да се гради ново, вака се пропаѓа.

malu pocivilizirano opstestvo i vaterpolisticko igraliste i tenisko i fudbalsko i mesto za narkomani i mesto za poeti ABE SE FALIII

Mnogu mnogu mnogu fali

Jas mislam deka vo site gradovi na Makedonija najmnogu falat inteligentni luge koi ke mozat da gi sogledaat rabotite na pravilen nachin,a ne da ziveat po nekakva intercija,da se obiduvaat da bidat toa shto ne se i da mislat deka najgolemo dostignuvanje vo zivotot e da vozish BMW ili da imash shank,kafic ili neshto drugo.........:)malce pesimisticki no toa e vistinata za makedonskite gradovi.

дискотека, лизгалиште.....

На Битола јас мислам дека фали една голема дискотека каде што луѓето ќе научат дека не е само српската музика. Потоа можи едно 3-4 теренчина за секакви спортови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom