Фејк хуманитарци

• Креатор на темата Креатор на темата Fasty
  • Време на започнување Време на започнување
Кај нас (посебно во мојот град, пример) сите хуманитарни акции не се со цел да се даде финансиска подршка на некој, туку повеќето од тоа е за да некоја јавна личност излезе во центар на градот и сите му обрнат внимание, као демек.. ХУМАНИТАРЕЦ сум. Живи глупости. (Сакам да кажам дека сите хумани акции се означени од таканаречениот "Донатор.")

bono.jpg

чек Фасти? шо подразбираш под фејк хуманитарец?
човек што поддржува едни во едно а не во друго?
или
човек што работи нешто за хуманитарни цели ама тоа што треба да го донира го донира во сопствениот џеб?​

чек Фасти? шо подразбираш под фејк хуманитарец?
човек што поддржува едни во едно а не во друго?
или
човек што работи нешто за хуманитарни цели ама тоа што треба да го донира го донира во сопствениот џеб?​

второто

--Отварам трета тема една по друга и 10 ако треба ќе отворам.!--
На ова место да ги раскажете сите ваши сознанија за оние шминкери што се „хуманитарци“ ВО ГАЗОТ.Еве јас ќе посочам само еден пример.БИБА ДОДЕВА се прави џезерка со сила и ме спамира на фејзбук НОНСТОП а кај и беше да ми простите на издраз дебелото сало да се појави рецимо на протестите против полициската бруталност кој и те како не беа партиски (зашо ќе имав проблем да беа такви и од таа партија).Нејзе јавно на телевизија ја повикуваа а со нас доаѓаше 100 годишна баба..и си реков дури и на себе..не ли ми е срам ?!Јас седам дома или нерде а сум испуштил ден од протестиве.Се прашувам на андреј миске како му стој тетоважата а1 и дали му иде да се убие ради неа?Исто и тој е таков ХУМАН У ДУША !!
Овде ако познавате некој сајт кај што треба некој пари негде да бидат донирани а некој ги краде или измислува приказни СЛОБОДНО ќе ми биде мило да ги прочешлам таквите податоци !!

дечко извини вака, ама ти арен си?
зошто прво и основно не разграничиш ПРОТЕСТ од ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ?
на протест се оди и се вика...се дерат сите...протестираат против нешто што НЕ ИМ ОДГОВАРА
на хуманитарен концерт СЕ ПЕЕ за одредено(и) лице(а) на кои им се потребни средства за лечење (трансплантација на ова она...операција за враќање на видот и уште милион работи)

зошто Биба треба да си го довлечка салото на некој си протест? ќе пее ли? Биба е активна во Борка и има работа повеќе од што можеш да замислиш. од друга страна не сум слушнала дека има одбиено да пее некаде во хуманитарни цели

ти да правиш пола од тоа што го прави биба треба споменик да ти изградат. (y)
не дека нешто многу ја сакам биба, ама реално гледано ситуацијата е таква

и не само биба
и тоше не одеше на протести, ама даде илјадници евра, испеа стотици песни и собра еден куп пари за хуманитарни цели
и што сега, и тоше не бил хуман?

по мое мислење темава треба да оди во канта

место неа, може да се отвори тема Лажни апели за помош или слично
или тема наменета за оние што просат од врата до врата покажувајќи некој лист од болница дека се демек болни:cenzura:

Ако си хуманитарец не треба да го прикажваш то во јавноста . Биди си ти хуманитарец но не се фали на светот колку си дал и каде си дал .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom