Владо Јаневски подготвува концерт во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
редно време беше да се слушнат повторно големите хитови

Јас сум била на него во Милениум и б2 ине пееше плејбек и си пееше 2-3 саати :)
Ова ќе е концерт и ќе пее повеќе песни

За ниеден пејач се немав израдувано за концерт како сега. Едвај чекам :love:

Да, и ќе пее плејбек
Па нормално. За мал хонорар нема потреба да се троши некој.

Многу се разочарав од него, иако сум му голема обожавателка. Вчера имаше концерт во Велес, кој требаше да почне во 21.00 часот а почна во 00.00. Испеа саат и половина и толку.
Није кривац он, организација је потфрлила. Затоа и не ми се иде на вакви концерати. Намерно го прават вака, со предгрупи најавени, па распореди се менува во 5 до 12, народ чека уз нервози и додека дојде главната ѕвезда на вечерта, веќе пола се нанервирани, пола пијани.

Владо е еден од најдобрите поп вокали во Македонија во изминативе две децении. Ама, не за на плејбек.

Плус имам слушнато дека и на други концерти тоа се случувало.
Останато е од втора светска војна.

Нот атендинг.
Да бев копиљ ќе идев, сеа сум малце попаметен па не идам на плејбек концерт(ако може да се нарече концерт).
Подобро од јутуб ќе си пуштам песнички...

стефи ако се сака се се може... верувај ми на зборот !!! ај привремено ете ке рече некој се гради на плоштад па може нема да има доволно место али има и други дестинации на крај краева.. ете кале може да биде.. друго ми е муабетот.. секој поголем концерт е во салава борис трајковски.. добро кај се правеа претходно пред да ја изградат салата на никој не му текнува а? многу од дамна беше тоа

Чекај, го прочита постов пред да го напишеш?

Уствари, сериозен си?

стефи ако се сака се се може... верувај ми на зборот !!! ај привремено ете ке рече некој се гради на плоштад па може нема да има доволно место али има и други дестинации на крај краева.. ете кале може да биде.. друго ми е муабетот.. секој поголем концерт е во салава борис трајковски.. добро кај се правеа претходно пред да ја изградат салата на никој не му текнува а? многу од дамна беше тоа
слушај за под отворено небо треба да плаќа бина, огради, обезбедување сегде да не се прекачи некој, а шо ако врне итн... така да за концертчиња на нашата естрада нема никој да им го финансира ова.

Зашто секогаш мора да плукате по се што е наше?Па Владо заедно со Тоше се најдобрите пејачи што некогаш Македонија ги имала, и пак некој ќе дојде и ќе пројаде гомна.Да незнаело да се цени ништо бог да чува, Владо бил крив што почнал до 12 концертот а не во 9.

Никој не плука, она кажа дека не беше фер шо каснеше 2-3 саати.А кој е крив шо каснел?

Да, и ќе пее плејбек. Многу се разочарав од него, иако сум му голема обожавателка. Вчера имаше концерт во Велес, кој требаше да почне во 21.00 часот а почна во 00.00. Испеа саат и половина и толку. Незнам дали беше до него, дали до целата организација, но во секој случај не чини. И не е само за него, туку на секој му преоѓа во навика да си доцни на концерти.
Мислам дека повеќе нема да му одам на концерти. Секако на концертите е како фигура, зашто пее плејбек, а така можам и дома да си го слушам. Плус имам слушнато дека и на други концерти тоа се случувало.

Сигурно било клубски настап па затоа така. Обично непишано правило е дека почнуваат да пеат во 00:00 и дека пеат максимум два саати на плејбек.
Концерт во Борис кој сам си го организира е поинаку.

Нека биде во октомври!!! До 30ти септември не сум во Македонија!!!!!!:(

Зашто секогаш мора да плукате по се што е наше?Па Владо заедно со Тоше се најдобрите пејачи што некогаш Македонија ги имала, и пак некој ќе дојде и ќе пројаде гомна.Да незнаело да се цени ништо бог да чува, Владо бил крив што почнал до 12 концертот а не во 9.
А каде виде дека плукам по нашето? Реков дека сум му обожавателка, ај пред да се оддадеш на напад, препрочитај што напишав, во ред? И уште еднаш - Незнам дали беше до него, дали до целата организација, но во секој случај не чини.
Убаво да си поминеш.

Никој не плука, она кажа дека не беше фер шо каснеше 2-3 саати.А кој е крив шо каснел?
Тоа значи организацијата била крива, сигурно имал некој друг пред него и цел распоред бил поместен за тие саати.Кога одиш на концерт ти пишува дека почнува од 9, за да се собере народ и си почнува накај 10 и пол, 11.

А каде виде дека плукам по нашето? Реков дека сум му обожавателка, ај пред да се оддадеш на напад, препрочитај што напишав, во ред? И уште еднаш - Незнам дали беше до него, дали до целата организација, но во секој случај не чини.
Убаво да си поминеш.

Тоа е тоа, да е некоја српска певаљка и да е пуштена на плејбек не е битно важно најјако сме си поминале.Не се однесува ова на тебе, да не го сфатиш лично, за сите се однесува.Јас до сега 2 пати сум му бил, во Б2 и во Кадмо, и ни денар не жалам од парите што ги дадов.Фала, и ти.

Дефинитивно човек кој вреди да му се отиде на концерт. Ако сум во можност и имам друштво сигурно ќе отидам. :)

Таму сум 99% едвај чекам ако треба и сам ќе одам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom