Moby

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
Седам дома, вртам траки од Моби и ми текна... нема тема на кајгана и решив да има
Поќе од 20 години е на музичка сцена, пее, свири гитара, бас гитара, тапани и конги и клавијатури, исто диџеј... човеков е чудо, неговите траки (бар за мене ) се уметност.
има 10 албуми со се годинешниот (:
има ептен измешан стил, експериментира многу со неговата музика а сепак звучи добро (:
еве неколку попознати негови траки:

Го обожавам, сеуште егзистира со оглед на њу вејв поп музиката кои многу ги натера да си го сменат стилот. Уште ја има креативноста :)

Моби одамна си го промени стилот и се приклучи на комерцијалната багра. Да се потсетиме на некои негови стари рејв химни.

Фактот што во 95-та правеше турнеја заедно со продиџи кажува за тоа колку се променил.

Добро, стана популарен ама музиката неможеш да му ја споредиш со никој друг.

Браво за темава, Моби е ѕвер и музиката му е многу јака.. Татко ми многу го сака :) Porcelain, Extreme ways, Why does my heart feel so bad, Lift me up, Natural blues (y)(y)(y)

Моби,некогашниот панкер е веројатно најдобриот музичар меѓу социолозите. Тој хард рок и електро призвук шо го имаат неговите песни ептен ме бенидсува. Нема да се осмелам да постирам песна од него ( да не ми е криво после) али еве некое сликиче шо го собрав од нет , може :

moby_holiday.jpg

Go_very_best_of_moby.jpg

moby.jpg

MySpaceMusicMobyFINAL.jpg

540-Moby-Main-Square-Festival-6_medium.jpg

П.с Не знам дали ради спотовите, али имам чуство како да не е од овој свет , а вие шо викате ?​

Да не допри ова мелодија до некој јас не би го рачунал за човек. Емоции во изобилство, според мене една од најстрашните иако не толку познати песни на моби

Lordy don't leave me, all by myself​
Good time's the devil, I'm a force of heaven​
So many time's I'm down, down, down​
So many time's I'm down, down, down with the ground​
Whoa, in this world​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom