Моето искуство со Колектива и Бисер Пром

• Креатор на темата Креатор на темата bebush
  • Време на започнување Време на започнување
A koi se tie kolektiva i sto imaat vrska so biser prom. Nie 2 god idevme preku niv na ekskurzii i stvarno top si pominavme plus i tatko mi znae gazdata i super se. Lani bevme vo beatris vo soncev breg i stvarno bese ekstra..... Ne fakam strana ama mislam deka ja preteraa na forumov malku neli?
Друже еве да ти нацртам.....Колектива е туристичка агенција која ги користи бисер пром за превоз.....значи ја плакам на Колектива за одмор.......е сега бисер пром на петре еби ветре треба да ме однесе до платената дестинација а тоа е во моментот Хотел Дева.........оти преку колектива добива пари за тоа што се возам со нив сепак не бараме милост него она што сме го платиле за на крај да ме земаат од Хотел Дева и вратаат назад во Скопје.........али Петре ебиветре мисли дека треба да ги исфрли патниците на автопаат а после да се снаогаат како знаат и умеат.....Петре ебиветре вака совет како од помлад бидејки кажа дека си директор на бисер пром веке 20 години те советувам да одиш во пензија и тоа функцијата да ја предадеш на некој поспособен.

Би ги прашал луѓето од Бисер Пром нешто за возниот парк.т.е.со какви модели возила располагаат.
За овие сум сигурен:
Санос 415.5 (SK-321-OC секојдневно на линија Скопје - Берово,а не до Владимирово како им е регистрирана)
Санос 315.21 (SK-323-IT,SK-135-OA едниот оштетен во сообраќајка)
Neoplan N116 Cityliner (SK-898-LL)
Neoplan Jetliner (SK-142-NB)
Neoplan N3316U Euroliner (SK-850-UF)
Neoplan N316SHD Transliner (SK-495-UM)
За овие болдираниве ако е можно да напишат шо автобуси биле претходно,сега се наизглед такви преработени во Неоплани,а се многу постари возила.
И една слика:Тргнување на возачите на Бисер на зелен семафор со тркање!
02082010667.jpg

Не знам зашто ве чуди толку тоа со грешките за местото на земање патници за назад...

Еве оваа година нас ни се случи истото нешто, не остава автобусот (кој го користевме чисто за превоз, неповрзан со туристичката агенција и аранжманот) на главната станица во градот (Полихроно) и ни велат ИСТОТО МЕСТО ЗА ПОАЃАЊЕ НАЗАД.

Кога дојде време, ние дремеме ко мисири таму, проаѓа еден автобус со МК таблички и не поминува...среќа, чиста среќа што видовме каде сврте и со другар истрчавме по него. И среќа што отиде само некои 600-700 метри од каде што ние чекавме, па успеавме да го стигнеме.

Возачот ни вика: "Кој ви рекол да чекате таму?"

Да не го најдевме, ќе вртевме по телефони и ќе се стресиравме и ние непотребно...

Да се разбереме, не се работи за БИСЕР-ПРОМ во случајов, навистина не ми текнува кој превозник беше, ќе прашам и ќе ве известам.

Ја не можам да ја разберам дрскоста на Бисер Пром во случајов... Значи сите до еден кои се возеле со нив (освен нивниот пријател) нагласија дека услугата им е катастрофа, а овие како ништо да не било се логираат на форумов, се бранат и напаѓаат и тоа на крајно нељубезен начин.

Секоја исправна фирма нема да го направеше тоа туку ќе се извинеше и ќе понудеше оштета. Ама кој си ја има мувата на капата...

Не да ги бранам бисер пром, али со сите туристички агенции има по некоја зафрканција.Исто како , кога потпишуваш претплата на некој мобилен оператор, све најболје е напишано горе, а со ѕвездичка и мали букви, останатото, т.е лошото.
Кога идев за црна гора лани,прво од битола до охрид се одеше со галеб,пофалби до нив за културните шофер/кондуктери/вработени, итн итн. Далје,се качуваме во бока турс црногорски, ако верувате, хитлер подобро ги возеше евреите, него ли овие нас. Шоферот во кривина влегуваше со 500 на саат, климата ја исклучи оти главата го болела и назад од средината до последно седиште моравме да се гушиме и да трпиме жешко.За во веце, или ако му се лоши некому- нема теоретски шанси да се застани, а камо ли за цигара. На Албанска граница се застана еднаш, црногорската само ја преминавме за 15 минути, и тоа беше целото застанување. И на крај не можев да издржам до будва, и морав да слезам во улцињ, пошто уште 5 часа не се издржуваше стегнат во автобус.
Значи, има заебанции со сите фирми не само бисер пром. Е сеа, што се случи со бока, им се јавив од црна гора во нивната фирма, и се извинија за случката, и рекоа дека не смеел шоферот во 9 часовно патување да не застани воопшто.А завраќањето, беше друго.Автобусот беше преполн, а јас и девојка ми немаше место да седиме заедно, шоферот одма размести 2-ца, за ние да седниме заедно, по пат 4-5 пати застанавме,одмори, паузи, и донесоа вода по едно шише за секој, и се беше како што треба. Значи , на грешките се учат.
Така да, бисерковци, ако сите се согласуваат дека сте направиле грешка, признајте ја и поправете ја. Со егоизам и куросување, само губите муштерии, а тоа сигурно не му е фетиш на директорот на фирмата.Поздрав

Уфф, стара тема ама морав да пишам. Како е колектива е крива во приказнава? Еве еден пример: Јас имам бизнис, шетам баби по паркови :pos: и цената за тоа е 500 денари од саат. Се договарам со колектива да ми го испромовираат бизнисот и ја продавам мојата услуга преку нив за 100 денари саат (10 ваучери). Го купува некој од вас купонот, и ми ја остава мене баба му. Ако ја и скршам нога на бабата, или не ја вратам дома на време не е крива колектива. Вие не сте купиле услуга од колектива, сте ја купиле од мене. Колектива е само посредник кој на вас ви овозможил да ја добиете мојата услуга поевтино. Јас преку групер земав пред два месеца топла даска за двајца во ресторант дион за 120 денари. Ептен се израдував. Отидов и кога ми ја донесеа пола даска беше кромид :(. Групер ли се криви за ова? Не бе бато, Дион продава, он ја нуди порцијава. Групер само ми посредил да ја добијам поевтино и тоа е тоа.

Еве мал апдејт на темава, да го споделам моето искуство со дрскоста и неписменоста на вработените.
Си купуваме со другарите 3 карти скопје охрид, и бидејќи автобусот по желба може да тргне од Драчево, им рековме од таму да не земат. Ни рекоа дека автобусот во 7:45 ќе тргне од Драчево. Во 7:45 од автобусот ни трага ни глас, се јавувам во агенцијата никој не ми одговара, па видов како доаѓа 41 (јсп) и си викам ај ќе го фатиме на транспортен центар (бидејќи и таму застанува и трга од 8:30, {па и имавме време}). Некаде кај пинтија одејќи со 41 се разминуваме со автобус на бисер пром, а по 5 минути ми се јавува шоферот и ме прашува кај сме биле, автобусот не чекал цели 15 минути (кои 15 минути бе злато сега те видов како доаѓаш). Му објаснив каква е ситуацијата и дека сме тргнале на транспортен да го чекаме бидејќи нели, мислевме дека ни избегал, и тој почна да ми се дере бидејќи џабе доаѓал до Драчево. И ова ме навреди некако, ама со моиве 16 гоидини си викам ај да не се расправам. Стигнуваме во Охрид, во центарот, и таа помошничката многу симпатично девојче, ама кутрата неписмена. ВРСКА нема англиски. Имаше една 2-3 странци, едвај успеа да им каже дека сме у центарот на градот... Друга поплака, во автобусот музика пуштено релативно гласно, некој српски турбо фолк без опција да се исклучи (над глава ти се звучниците) и едноставно ти станува жал што не си дал уште 80 денари повеќе да одиш со хисар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom