Размена на Adsense кликови

• Креатор на темата Креатор на темата outTake
  • Време на започнување Време на започнување

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Локација
Куманово
Веб-сајт
outtake.blog.mk
Овде ќе собереме група од луѓе кои користат adsense реклами на својот сајт или блог за да членовите си кликаат меѓусебно. Слободно може да ставите линк од вашиот блог или сајт каде што ви се прикачени рекламите и ќе насобереме кликови.

Еден кајганаш во една слична тема се пофали со добра заработка, па нека биде мотивација:
Untitled.png

Ако си од Mакедонија и имаш google ads на твојата страна, сите што ќе ти кликаат од Mакедонија (поготово ако сте од ист град) за 1 клик ќе добиваш од 0,01 до 0.05 (некогаш можно е да добиеш и повеќе, но тоа ќе го рачунаат како Invalid Clicks).
Друга работа, како што веќе еднаш кажав, добро е да се работи со google (ако си надвор од Македонија ~ во земја каде што гоогле подржува wester uniuon од истата земја). Јас лично имам искуство и до сега имам земено само 290 евра... Од што бев многу алчен почнав да ги ставам рекламите на страни со нелегална содржина (кракови, и мои лично креирани ботови за игри) и гоогле после долгогодишното партнерство ми ја блокираше сметката. Но и да не го стореа тоа јас ќе го прекинев сам :) ~ Зошто? Треба да чекаш 1-3 месеци за да ги направиш парите, чекаш минимум 2 месеци за да ти го пратат чекот, чекаш уште 1 месец за да ти стигне, чекаш уште 20 дена за да ти го исплатат во банка и да те ошурат со провизија.

Ако си од Mакедонија и имаш google ads на твојата страна, сите што ќе ти кликаат од Mакедонија (поготово ако сте од ист град) за 1 клик ќе добиваш од 0,01 до 0.05 (некогаш можно е да добиеш и повеќе, но тоа ќе го рачунаат како Invalid Clicks).
Друга работа, како што веќе еднаш кажав, добро е да се работи со google (ако си надвор од Македонија ~ во земја каде што гоогле подржува wester uniuon од истата земја). Јас лично имам искуство и до сега имам земено само 290 евра... Од што бев многу алчен почнав да ги ставам рекламите на страни со нелегална содржина (кракови, и мои лично креирани ботови за игри) и гоогле после долгогодишното партнерство ми ја блокираше сметката. Но и да не го стореа тоа јас ќе го прекинев сам :) ~ Зошто? Треба да чекаш 1-3 месеци за да ги направиш парите, чекаш минимум 2 месеци за да ти го пратат чекот, чекаш уште 1 месец за да ти стигне, чекаш уште 20 дена за да ти го исплатат во банка и да те ошурат со провизија.

Патем, тие 290 евра со македонски кликови ги направи или со странски?
Досега кај мене ги рачунаа многу повеќе од 0.01, но ако ги намалат на крај у прерачунување при исплата, тогаш лошо ќе биде.. Мада нема што да се загуби ако се проба, па и да се чека не е страшно, битно да исплатат :)

Патем, тие 290 евра со македонски кликови ги направи или со странски?
Досега кај мене ги рачунаа многу повеќе од 0.01, но ако ги намалат на крај у прерачунување при исплата, тогаш лошо ќе биде.. Мада нема што да се загуби ако се проба, па и да се чека не е страшно, битно да исплатат :)

Со странски кликови, нормално.. И верувај, нема ќар од кликови помеѓу сограѓани.. :)

Со странски кликови, нормално.. И верувај, нема ќар од кликови помеѓу сограѓани.. :)

Од кај странски, мирц? Сепак има стратегија, само треба да се најдат групи што кликаат меѓусебно, а мора да ги има. :)

абе ај не тупете у темава имате друга тема за прашања или отворете нова.Неам adsense јас ама ај да видиме темава колку ке функционира ставајте линкови.Јас ке ги кликнам линковите во првите три поста.

абе ај не тупете у темава имате друга тема за прашања или отворете нова.Неам adsense јас ама ај да видиме темава колку ке функционира ставајте линкови.Јас ке ги кликнам линковите во првите три поста.

Oва е нова тема друже, меѓудругото е и за прашања околу областа, затоа што не е легална идејава па треба да се игра сејфти. Јас најдов неколку групи синојка и научив многу за правилата на сејфти игра, еве вака:

1. Никогаш не се дава линк од својот блог јавно, затоа што гугл следат се`, можеш само на чат со договорениот или во мејл порака, а тогаш обично се дава насловот само и на која платформа е блогот па партнерот ќе си го најде на гугл срч, но може и линкот.

2. не се бара повеќе од 2 клика од најдениот партнер, а освен ads кликови, се бараат и imp што значи impression а тоа се број на кликови на твојот сајт или блог т.е. посетители. Ова се прави за да не приметат гугл дека имаш 200 посетители и 200 адс кликови во некој момент, што ќе значи сомнителност и веднаш блокада на акаунтот.

3. Биди чесен :)

Тоа е тоа, се надевам кој и да ја побара темава, ќе се вклопи брзо со овие информации. Со среќа.

еве и јас пред некое време ставив реклами на мојот блог и имам неколку клика од мои другари, но преку ден и по 1 клик и засега е добро, ако сака некој да направиме група и да си кликаме на рекламите преку ден два

еве и јас пред некое време ставив реклами на мојот блог и имам неколку клика од мои другари, но преку ден и по 1 клик и засега е добро, ако сака некој да направиме група и да си кликаме на рекламите преку ден два

Никако не мењај кликови со Македонци затоа што вредат само 0.01 евро, а штетата поради тоа е што мора рекламниот клик да го оправдаш со 50 импресии (посетители). Не ти се исплати да се мењаш со некој за 50 импресии, а да заработиш 0.01 евро. Затоа рекламни кликови барај само од американци и европјани (без МК), а импреси мењај со сите.

Како и да е, за сите што Гугл ги има банирано, постои една нова надеж: http://keepaneye.mk/ Но се`уште е во изработка, инаку е комплетно исто како гугл адсенс, само што е македонска компанија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom