Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
Скопско е усрано до непрепознавање. Буквално како некое пиво на растварање е , ни душа ни карактер, само горчина и подуеност. После три до четири, наредниот ден е во канта фрлен.

Kolichinski e mnogu ali i dosta mezam plus odam chesto po mala, ima verojatnost i od loshi kebapi da mi e mamurlakot. :)
До твојот газ е и кондицијата. На времето јас на 40+ до кај 15 терав, со 4-5 мочања. Имав колешки кои до кај 7-8 тераа и не одеа во веце. Така да до мајсторот е :D

На иста цена со повеќето странски пива, не знам зашто некој би купувал Скопско, додека добар дел од странските со промоција стигаат и со цена под Скопското.
Јас одамна се откажав од купување скопско, може само точено у кафич ако нема Кромбахер.

До твојот газ е и кондицијата. На времето јас на 40+ до кај 15 терав, со 4-5 мочања. Имав колешки кои до кај 7-8 тераа и не одеа во веце. Така да до мајсторот е :D
Чичо не чини пивото. Ова срање и тоа од ваше време абер си немаат. Исто и со Јагодинското. Татко ми ми го испофали на база на искуството од Југославија. Сега му кажувам дека е рицинус.

Последно уредено:
Чичо не чини пивото. Ова срање и тоа од ваше време абер си немаат. Исто и со Јагодинското. Татко ми ми го испофали на база на искуството од Југославија. Сега му кажувам дека е рицинус.
Чичин, скоро сите пива се со полош квалитет од пред 20-30 години. И германските веќе не се тоа што беа. Минатата недела бев во Минхен, пробав неколку, тенка работа и кај нив. Се наоѓа по некое локално, ама све што е сериско не е тоа што беше. Уште Чесите држат некое ниво, друго како ти се потрефи. А за Скопско и Даб да не ти зборам. Јас од една серија Даб, се отцепив од чешање, ама цела гајба ми беше, мораше да се испие :ROFLMAO:

На почетоците на хобиво мое, во Скопје едно од најдобро рангирани пива беше Hope од Dogma, околу 4.00, но не стигнав да го пробам. Снема залихи.
Други некои од Догма најдов и беа одлични (инаку српска крафт пивара, мислам дека и најголема таму).

Денес го начекав и стварно добра ИПА.

Screenshot_20250421_193136_Gallery.jpg

Бонус исто една интересна сешн ИПА, полесна.

Screenshot_20250421_193121_Gallery.jpg

*некогаш и дизајнот знае да влијае на вкусот, да не се лажеме :D
Се надевам ќе почнат повторно да ги носат тука, ене ја каде е Србија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom