Лазарополе Фест 2011 - 29-31.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Бавча
  • Време на започнување Време на започнување

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
12.028
Поени од реакции
11.961
http://www.facebook.com/event.php?eid=143323229032883&ref=ts

Lani ni bea umetnici,dj-ei,filmadzii..​.od Francija.
Ovaa godina odlucivme da gi pokanime nasite sosedi od Srbija...
Za nekolku nedeli ke doznaete konkretno koj ni doaga...
Programata na festivalot e sostavena od tri kruga umetnici i toa od Lazaropole,od Makedonija i od Evropa...
Logicno najteskiot krug e prviot,taka da site onie koi slikaat,pisuvaat ili svirat a imaat poteklo od Lazaropole neka gi pratat svoite linkovi na event-ov...
Se gledame vo Lazaropole od 29 do 31 juli...

Tamu kade sto go zavrsivme festivalot lani,ovaa godina prodolzuvame,taka da Vlatko Ilievski nastapuva vo Petok 29.7. so svoite gosti...Toj den e rezerviran za popularna muzika...Utredenta na 30 juli sledat Pmg kolektiv,The John...Toa e den na urbana muzika...Utredenta ni doagaat gostite od Srbija i toa atraktivnite S.A.R.S. i uste nekolku iznenaduvanja...Koncertite​ pocnuvaat vo 20°° ...

Ovaa godina obelezuvame osumdeset godini od kako e roden Ante Popovski.Vo dvorot na crkvata ke citame poezija a ke imame i ekskluzivna moznost da go cueme i glasot na samiot Ante Popovski,koj sto e zacuvan na magnetofonska lenta...Ova ke se slucuva na 31.7. vo 10°°...Ke imame kako gosti i nekolku poeti,nekoi od niv renomirani a nekoi sto sto tuku pocnale,kako lani...
Za da bide se na odreden nivo a i da im dademe sansa na mladite Lazorovci...

Vo Kalin hotel ke ima izlozba na stari fotografii od Lazaropole,a za najmalite ke organizirame crtanje vo bastata na hotelot,za potoa zirito sostaveno od nekolku poznati umetnici od Lazaropole da odbere najdobri crtezi...Crtanjeto ke se odrzi vo sabota 30.7. vo 10°°...

Ke ima i filmovi od makedonska kinoteka i toa so scenarija potpisana od Simon Drakul,Ante Popovski i Kole Manev...Filmovite se prikazuvaat vo kongresnata sala na Kalin hotel so pocetok vo 18°° sekoj den od 29 do 31 juli...

Novi momenti se masovno spustanje od koritnik so paraglajderi vo organizacija na "Vertigo" i niza sportski maifestacii za koi ke bidete informirani pokasno...Ocekuvame i velosipedisti,planinari i drugi avanturisti...

Na mikrofestivalot (festivalot vo festivalot) ke vi se predstavat najinteresnite makedonski avtori na elektronska muzika kako sto se Mirko Popov,clenovite na Disphilharmonia,Andreas Hz, Dusko Janevski, Tea Shaldeva i drugi...

Festivalot se otvora na 29 juli vo 18°° vo kongresnata sala na Kalin hotel pred da se proektira prviot film...

Se gledame !
http://lazaropole.webs.com​/
http://www.lazaropolee.blo​gspot.com/

Се гледаме горе ;)

.....минатата година бев првиот кампер на Лазарополе фест 2010....одам и годинава.....
.....кампувањето горе е убаво искуство (ладно но убаво)....моментот кога првите сончеви зраци ќе ве облеат по студената ноќ е многу пријатно искуство....нешто што не се доживува во нашите урбани средини....

.....оставете ги компјутерите....лудото градско темпо на живот....земете вреќи за спиење и шатор (за оние што немаат шатор годинава МВР обезбеди шатори)....и дојдете горе....ќе бидете побогати за едно животно искуство....и многу многу поодморени и порелаксирани
....во петок има директен превоз од Скопје до Лазарополе. во 17:00 часот...за повеќе информации ЈСП турс....цената е околу 350 денари...а најверојатно ќе има автобуси и сабота и недела

Тие што ќе одите земете си дебела облека, студи таму :)

Добро е има иницијатива, ми се свиѓа тоа, се гледаме у планиње! :icon_mrgr:

Тргам утре :) Имам куќа таму , претходната година беше супер само што е ладно многу ако биде пак таму кај што беше бината така да спремете се нека не ве лаже што во скопје е топло зашто у Скопје 35 таму 23 степени. Очекувам да биде подобра организација од претходната година и се гледаме таму. Поздрав:)

Вчера баш од Маврово се упативме за Лазаро и морам да признаам дека местото е перверзија, само што се сјебавме гадно што немавме смештај и покрај 2те јакни, литрите ракија и еден тон супстанци во секој од нас, ситуацијата беше на врв на пропаст :icon_lol: но сепак јуначко срце издржа до крај...е сега, организација ок, со оглед на тоа дека после влатче мурал и миљоните малолетнички, на пмг се растеретија на пола, на д џон (кои за мене беа Врвот) на четвртина, за на тони димитров ака еври кид он спид да останеме 5-10 души...нејсе, сељачка работа ја прекинаа музиката, а таму во таа вукојебина не знам на кој му сметаше...сума сумарум, следно одење таму прво купувам куќа зошто ваков терор на -123091283 степена во лето не се издржува...и да, дрва за оган од организација слабо, па јак момент беше што диџеите ни носеа дрва и не грееа :icon_mrgr: топ дружба во секој случај, се гледаме догодина! И поздрав до близнаците.

Еј извини силен еден :icon_lol:

Хаха ѕуљо е спешл турбо дизел инџекшн алал вера, мене искрено ни кило керозин не ми помогна, зимогрожџив сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom