Рестартирање на мобилен?

• Креатор на темата Креатор на темата Interperf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Сакам да го рестартирам телефонот (Nokia E52) и да ми се избрише се и се да се врати од почеток, знам дека во сервис центрите имаат некој кодови што ги користат ама не можам во моментов да го носам на сервис, дали некој знае како да го рестартирам од дома и кој се тие кодови кој се пишуваат за телефонот да се рестартира? Фала однапред!

Пиши го ова *#7370# и јави се ако ти побара security code, 12345 e.:D

Прочачкај го убаво телефонот мораш да имаш мастер ресет. Обично се наоѓа кај опциите кога проверуваш меморија.

фала многу се среди сега! :)

А иначе ова е код само за Нокиа или може да се користи и за други?
имаш и постапка за формат кој брише апсолутно се и телефонот ти е како од фабрика, исто само за нокиа телефони. Стискаш зелено копче + звезда + 3 и така стиснати го уклучуваш телефонот и ги држиш копчињата (и четирите) додека не побара временска зона..

Settings > Master Reset :D Reset All :D

имаш и постапка за формат кој брише апсолутно се и телефонот ти е како од фабрика, исто само за нокиа телефони. Стискаш зелено копче + звезда + 3 и така стиснати го уклучуваш телефонот и ги држиш копчињата (и четирите) додека не побара временска зона..

a toa kako bi se izvedilo na nokia c7 ?
znaci sakam DETALEN celosen master reset, isto skroz kako od fabrika??
i dali e isto kako kaj sony ericsson, tie wallpaper-i sto mi se izbrisani, posle restartot/formatot ke se vratat t.e. ke si gi snimi samiot sistem kako sto bilo na pocetokot od fabrika?
i dali dokolku zakacam virus ako mu napravam vakov reset ke se izbrise?

Исто, внеси ја истата шифра и ќе се ресетира т.е. форматира.

a toa kako bi se izvedilo na nokia c7 ?
znaci sakam DETALEN celosen master reset, isto skroz kako od fabrika??
i dali e isto kako kaj sony ericsson, tie wallpaper-i sto mi se izbrisani, posle restartot/formatot ke se vratat t.e. ke si gi snimi samiot sistem kako sto bilo na pocetokot od fabrika?
i dali dokolku zakacam virus ako mu napravam vakov reset ke se izbrise?
Еве ти и вака како што кажа вонузу за е 72-та исто имаш и за ц7 со комбинација од копчиња значи мени + камера + копче за намалување на тониот и паувер копчето ги држиш стиснати додека не ти побара пин доколку имаш ако немаш додека се појави логото нокиа со рацете ;)
23.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom