Иван Тричковски

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.619
Најдобриот фудбалер за 2007 г. во Македонија, Иван Тричковски e големата надеж на македонскиов фудбал. Роден е на 18 април 1987 година.

Ivan_Trickovski.jpg

Тричковски својата кариера ја започна во Вардар и помина сезона во Работнички пред да направи трансфер во Црвена Ѕвезда во 2007 од каде што беше пратен на позајмица во Еносис во 2009.
Во јуни 2010 тој се пресели во АПОЕЛ. На гласањето организирано од кипарските медиуми Sportday и Sentragoal, фудбалерите и новинарите од Кипар го изгласаа Иван Трочковски за најдобар странски фудбалер во 2010.

7db25491697549f06d5bae7f7b1df23b.jpg

3AC53FEBC002AD478568D1A611075312.jpg

Чуствувам дека ќе ја покори Европа Тричковски, вие што мислите?​

хах, додека игра во АПОЕЛ тешко дека ќе ја покори Европа. Добар играч е, ама далеку е од добрите европски играчи.

У секој случај боље е од Илчо, нашиот рекордер во добиени жолти картони.

браво за темава,дефинтивно најдобар македонски фудалер во моментов откако пандев не е во форма,мислам дека тричко може многу повеќе од апоел

Нека продолжи и нареднава сезона со добри настапи и веруем дека ќе напрае добар трансфер. Моментално најдобар наш играч, заедно со Александар Трајковски са нашата иднинца. Доста ни е од Илчо и од такви играчи, им пројде времето.

Има шпекулации за негово заминување во Ренџерс или во Бриж. Се надевам дека ке замине во подобар клуб од АПОЕЛ и ке се снајде многу добро. Годинава дефинитивно најдобар фудбалер кај нас.

Наше дете :) После Работнички и Вардар ама пак...

Според мене ова е дечкото што ке ја покори европа за неколку години .Играч на Интер запрешич од хрватска но ова лето направи трансфер на 19 год во цулте вараген за 1мил .
П.с (на првата утакмица даде гол )

^ Ама ваше у пиичку матер... :)
Него мислам дека уште нема некој позабележителен успех за да има посебна тема на форумов. Иако игра одлично на последните натпревари за репрезентација ( со исклучок на тој со Ирска, не го глеав ) и е еден од клучните играчи во АПОЕЛ, сепак да почекаме да отиде во некој појак клуб, во посилна лига да видиме како ќе се снајде тамо.

Според мене ова е дечкото што ке ја покори европа за неколку години .Играч на Интер запрешич од хрватска но ова лето направи трансфер на 19 год во цулте вараген за 1мил .
Два гола даде на првата утакмица. Детево е машина, само да напредуе како што треба.

Имал проба и во Челзи дечково, еден добар турнир со резервите во Холандија, ама и сам во едно интервју вели дека прво сака да оди во Белгија или Холандија (што и го направи нели, замина во Белгија, ама додуша клубов не ме бендисува кај шо пошол), па после во најсилните лиги.

Неверојатен играч, мислам дека е вистинскиот наследник на Пандев. Баш би сакал да се реализира трансферот у Ренџерс.​

Добар е Тричко, ми прае ќејф.
Само може некако да му ја тргнеме групата на фејсбук каде сме именувани како Скопје ?

тричко е просечен играч, кој нема потенцијал за нешто повеќе!!!

Иван не играл ниту една минута за Апоел изминатава среда против Албанците, да не знае некој дали е повреден?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom