Gandradelic
Banderash
Јас работам во агенција за недвижности и сум агент.
Ако ви треба некое станче или што и да е обратете ми се слободно.
Ако ви треба некое станче или што и да е обратете ми се слободно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cekaj be, ti kupuvac si? Kakva provizija be ti kako kupuvac da mu plaits, da ne te zaebava toj tebe nesto? Prodavacot treba toa da si go pokrie .еден посредник/агенција што ми понуди стан ми побара 2% провизија од кој пола пола ги плаќаме со продавачот. што излегува дека провизијата е 1%
друг е муабетот, нема логика бе јас /ти како купувач да плаќам/ш провизија, се знае тука, продавачот си ангажира агент и тој го плаќа. Не може јас да му го платам агентот што му бара купци.Овде во наведениов случај се бара провизија да плати купувачот, надвор од секоја логика, нема тука ваков таков случај, има и случаеви каде агентот се договара ке ми платиш толку плус толку ако го продадам над таа и таа цена, ама купувачот тука не плаќа ништо, све е на сметка на продавачот, јас да сум како дечково во случајов ке го отерам у триста пм агентот.Исто ти се фаќа. Доколку агентот се договри со продавачот, тој може да му каже на купувачот вие сте ослободени од плаќање а да се договори со продавачот која е неговата последна цена - да речеме 50.000 еур и да го нуди станот за 52.000 како последна цена за купувачот. Има случаи кога тој што го продава станот вика ова ми е последна цена а ти ако сакаш и за 60.000 продај го![]()
Да ама има и купувачи што се јавуваат агенцијата да им најде стан.друг е муабетот, нема логика бе јас /ти како купувач да плаќам/ш провизија, се знае тука, продавачот си ангажира агент и тој го плаќа. Не може јас да му го платам агентот што му бара купци.Овде во наведениов случај се бара провизија да плати купувачот, надвор од секоја логика.
абе скоро сите се јавуваат во агенција да прашат, мал е бројот што бара приватно, ама се знае кој ја плаќа провизијата. Ова е надвор од секоја логика купувачот да ја плати провизијата, па каде тоа во МКД, нека се ебе и продавач и агентот.Јас два пати сум купувал и еднаш продавав ама вакво нешто прв пат слушам.Да ама има и купувачи што се јавуваат агенцијата да им најде стан.