Иден министер за правда? Предлози

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Едноставно, без навреди и мешање политика, како и секогаш, ставајте предлози кој би бил идеален министер за правда во новата влада :).

А се шпекулира нешто кој можи да биди ? Маневски нема да остани ?

Јас колку што разбрав, нема да биде Маневски, за наша среќа :) Не знам кој ќе биде, ама кој и да биде, полош од Маневски не може да биде (y)

И кој ќе биде идниот министер за правда? Мислам дека ќе најдат некој младич кој нема никој да го знае,....
Ами, министер за образование знаеме кој ќе биде?

Полош може да биде за подобар тешко.
--- надополнето: Jun 17, 2011 11:06 AM ---
..
Ами, министер за образование знаеме кој ќе биде?

Скопскиот шмизл со црн појас карате.....

Треба министер кој ќе ги имплементира промените кои овој ги започна. Многу е тешко на 60 годишен судија да му кажеш да применува е-систем, а он уште на машина на пишување пишува. Или пак на судија кој не сака одговорност и прави пресуди за Апелација да пресуди или да му каже како. Судството е навистина комплицирано. Мислам дека никогаш не се ни работело на него, па сега судиите облегнати и самобендисани не применуваат ништо, нели они се третата независна власт. Знам дека кога Мери беше министер, 4 години чекав на едно глупо решение кое требаше да ми смени многу во животот. Мислам дека Маневски даде иницијативност, но судиите се тешки на промени. Мислам дека сега треба да биде некој бивш судија, кој ќе има волја на млад човек. И енергија на млад и некорумпиран.
А Тодоров лично ми се допаѓа. Работи, греши, излегува да ги чуе другите ставиви, кога е сигурен работи. Излезе со професорите на протест кога не сакаа да работат, нели многу им било секој ден на предавања. И Тодоров отиде да види што е работата:) Жал ме фана кога видов дека му побеле косата за тоа грешките во учебниците. А сигурно си викаш, експерти ги правеле учебниците, знаат што пишувааат, нема сите да ги чита една по една. Само за жал кај нас експерти се сите(почнувајќи од Слаѓана Тасева експерт за сештологија, ама она е друга тема).
Не знам точно кој...

Треба министер кој ќе ги имплементира промените кои овој ги започна. Многу е тешко на 60 годишен судија да му кажеш да применува е-систем, а он уште на машина на пишување пишува. Или пак на судија кој не сака одговорност и прави пресуди за Апелација да пресуди или да му каже како. Судството е навистина комплицирано. Мислам дека никогаш не се ни работело на него, па сега судиите облегнати и самобендисани не применуваат ништо, нели они се третата независна власт. Знам дека кога Мери беше министер, 4 години чекав на едно глупо решение кое требаше да ми смени многу во животот. Мислам дека Маневски даде иницијативност, но судиите се тешки на промени.

Какви промени какви глупости и кај Маневски чекаат луѓето решение живот што ќе им промени 4 години се песна тоа ти си дел од експедитивно решение.
Едноставно не знам зошто не разберете не е важно кој е министер, системот е направен да го дупи малиот човек и тоа е.

Какви промени какви глупости и кај Маневски чекаат луѓето решение живот што ќе им промени 4 години се песна тоа ти си дел од експедитивно решение.
Едноставно не знам зошто не разберете не е важно кој е министер, системот е направен да го дупи малиот човек и тоа е.
Точно. Лошото е што повеќето луѓе заклучоците ги носат од медиумите како што ќе им кажат, а не реално. Јас можам да кажам дека со 4-годишното мое работно искуство во тоа поле, полош министер од него не може да има! А и не дека ќе смени нешто следниот..

Точно. Лошото е што повеќето луѓе заклучоците ги носат од медиумите како што ќе им кажат, а не реално. Јас можам да кажам дека со 4-годишното мое работно искуство во тоа поле, полош министер од него не може да има! А и не дека ќе смени нешто следниот..
А моето искуство со претходната, беше катасртофа!!! Министер(слуга на народот во превод) кажала дека нема време да се занимава со мали работи! А за мене тоа беше многу битно, ама нели, не сум министерка па сум мала работа:(
Инаку, медиумите одмна не ги следам. Заклучок донесувам со моето искуство со институциите.

А моето искуство со претходната, беше катасртофа!!! Министер(слуга на народот во превод) кажала дека нема време да се занимава со мали работи! А за мене тоа беше многу битно, ама нели, не сум министерка па сум мала работа:(
Инаку, медиумите одмна не ги следам. Заклучок донесувам со моето искуство со институциите.
А јас не знам каде виде дека воопшто ја спомнав а не па уште и да ја фалам. А ниту па те посочив тебе за нешто, ама мувата си зуи..

Само да не турат некој шпон , иначе i don't give a fuck

А моето искуство со претходната, беше катасртофа!!! Министер(слуга на народот во превод)

Кој министер е слуга на народ, види ги само изјавите нивни дали се гледаат како слуги или како господари.

П.С. Знаеш ти некој министер наш сам да си даде оставка без да го реконструираат или разрешат?
Јас не знам, па види сега дали станува збор за слугување или господарење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom