Beatport ?

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Може некој да ми каже дали има искуство со Beatport? Сакам да ја продавам мојата музика таму па ме интересира дали е возможно плаќањето до Македонија, дали има некој на форумов што пробал нешто со ова и се околу beatport што треба да се знае за нас овде пошо нели, ние сме си посебни и за нас не важат 90% од условите.

Ке си најдеш издавачка куќа и немаш гајле. Дотогаш седи у студио и работи додека не имаш нешто јако за добра издавачка куќа да го земе.

И за Македонија најверојатно може, пошо мислам дека имаше издавачки куќи од Македонија шо продаваат на Beatport.

Немаш леб од битпорт, сум соработувал со нив и ретко на кого и да даваат месечен извештај за приходите, т.е. ако не си јак лејбел нема што да бараш на битпорт. Секако дека и тешко е да се исконтактира со нив, бидејќи како што паметам не се аплицираше преку самиот битпорт, туку преку некои сосем трети алтернативни сајтови, апликации, whatever...и секако дека се ограничија од целокупната музика и се посветија на 10тина актуелни жанрови. Мој совет ако веќе планираш да отвориш лејбел, доколку имаш финансии отвори си сопствен веб шоп, во спротивно одиш во була, гарантирано. Или пак ако сеуште не си спремен за фрлање кеш во овој бизнис, ондак оди фри преку многу нетлејблови, портали кои издаваат безплатна музика од продукциските куќи.
Ако ти треба било каков совет, помош, слободно обрати се кај батко манс ;)
Поздрав

Фала момци за одговорите. Џабе ќе се надевав, очекував да е вака нешто али потајно се надевав дека не е. :)
Како и да е, ќе барам друг начин за продажба, инаку, се работи воглавно за Рап инструментали, се планира Dubstep и DnB поактивно да се прави али ова ми е сеа за сеа, така да Манс, ако си информиран конкретно каде би можело ова најдобро да пројде, едвај чекам да прочитам друга опција, би ми помогнал ептен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom