Google Checkout

• Креатор на темата Креатор на темата Ghost_Dog
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јуни 2006
Мислења
86
Поени од реакции
1
Гледам Google Checkout се спомнува по темите за PayPal, но сеуште нема сопствена тема, а мислам дека вреди за дискусија.
Лично немам никакво искуство со сервисот, но затоа ме интресираат вашите мислења и искуства. Конкретно ми треба да знам како одат трансакциите, наплатувањата за услуги (пр дизајн/програмирање) со странски клиенти и дали вакви наплатувања се можни преку овој сервис. Она што посебно ми влече око е e-mail invoicing услугата (со која можеш да му наплатиш сметка на клиентот така што му праќаш мејл во кој тој само треба да прифати одредената сума да ја исплати на твое име).

Сепак, не сум чул некој сеуште да користи Google Checkout кај нас, а богами и документацијата ми е некако конфузна па неможеш да разбреш точно што и како е. Па, ако некој знае нешто повеќе околу ова, бујрум :)

Го имам користено преку 10 пати, сум плаќал преку виза картица од нлб, а задно време ја користам картицата од стопанска виза интернет, си впишуваш име презиме број на картица адреси такви работи и без проблем се извршува трансакцијата, јас ја користам за плаќање на хостинзи и слични работи...

Сервисот не е сеуште конурентен на PayPal ама како тргнале можно е да им ги земат корисниците.

За купување супер е, но продавање - кур. Самошто пробав да отворам сметка, и само Америка и Англија ги има (за сега...) . По се изгледа за Македонија MoneyBookers is the way to go

Се мислам помеѓу Google checkout и Моneybookers незнам кое да направам може совет?
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 09:57 ---
За купување ми е, не за продавање

Се мислам помеѓу Google checkout и Моneybookers незнам кое да направам може совет?
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 09:57 ---
За купување ми е, не за продавање

Moneybookers го немам пробано, Google Checkout сум го користел повеќе пати порано и е ок, немам некое лошо искуство со нив.

Moneybookers го немам пробано, Google Checkout сум го користел повеќе пати порано и е ок, немам некое лошо искуство со нив.
Како оди верификацијата со писма на домашна адреса ова она? на чекаут

imam idvete, google e super za plakanje posle imas 15min rok da ponistis transakcijata ako ne sakas, imam kupuvano so google mnogu, so moneybookers isto taka ja ima makedonija i ti stiga pismo doma so kod za verifikacija ali ja im pisav im rekov deka ne sakam da cekam i mi go pratija preku mail inace i so nego plakam na aliexperss.com samo sto zimaat provizija ako stavis pari na balance, za okolu 3 dena mi stignaa parite na karticka koga pobarav withdraw okolu 45 dolari i dvete se super ali PAYPAL e PAYPAL sekade go ima taka da:(

Извини ама не сфатив со ова balance и withdraw која е разликата?

toa balance e upload funds, nekoi sajtovi ne davaat od kartickata tuku mora da prefrlis pari na moneybookers pa da platis

spored mene moneybookers e podobar go koristam nekolku godini i zadovolen sum.ne e kako paypalot ama zadovoluva potrebi osobeno za primanje pari za nekolku dena stasuvaat

Ми стигна порака од НЛБ дека ми зеле 1 долар, ваљда за верификација, ама сеа мислам треба да ми стигне мејл за да го активирам акаунтот, колку време се чека одприлика?

za da ja aktiviras kartickata na moneybookers ke treba na izvestajot od banka da vidis kolku ti zele. odnosno ako ti zele 1.23,,,1.36....0.74...1.75 ke treba da vidis kojo broj ti e posle tockata i da goi stavis tamo kaj sto treba a mailot da go verifikuvas ke ti dojde pismo doma so kodot ali ja im pisav mail i im rekov deka nemozam da cekam da stigne i mi go prati na mail odma

Не за Манибукерс, за Чекаут зборам.
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 18:38 ---
za da ja aktiviras kartickata na moneybookers ke treba na izvestajot od banka da vidis kolku ti zele. odnosno ako ti zele 1.23,,,1.36....0.74...1.75 ke treba da vidis kojo broj ti e posle tockata i da goi stavis tamo kaj sto treba a mailot da go verifikuvas ke ti dojde pismo doma so kodot ali ja im pisav mail i im rekov deka nemozam da cekam da stigne i mi go prati na mail odma

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom