Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се си мислам оти не е на листести опруги отпозади Југото...

Епа Никола од Битола, ќе го дигнеш на дигалка, да виси задното тркало, убаво ќе го протресеш, ако има луфта, ќе се тресе како лудо, инаку не треба да мрда, и ако е така, ќе одиш на мајстор, ќе му кажеш што и како е работата, има едни лагери, со гумена облога, набиени во машите, се избиваат и на преса новите се набиваат, и ќе ти ги промени, и колата ќе си стои рамно...А ти препорачувам потоа и центрирање комплет преден и заден трап.

Mislam deka ne mrda oti pred nekoe vreme probav.A primer ako mrda mislis nema da se oseka vo vozenje?

Па би требало да тропа нешто најмогу на дупки кога колата е празна. А многу се избегани тркалата??? Да не е некој држач скапан. Тоа имаш видено?

Pa mislam deka tropa malku, a trkalata ne se izbegani mnogu i mislam deka nema skapan drzac

Fala za sovetite.Jugo e ama nazad ne e kako na 101 so oprugi.Na slikata od vw se gleda deka ima 4-5 lostoj na 128, a na jugoto ima 1 ili 2 kolku so uspeav da vidam

Помагајте! Ми падна свеќицата во цилиндар, несака да излезе:vozbud: :pos2:

Мandark...единствен спас...хмм...пробај извади ја главата...ако има падната на цилиндарот...нема друг спас...

nikolabt: Пеер...ако имаш опруги (а треба да имаш како што и кажа самиот) стави уште една опруга...прво види ов Струмикс што ти вика...ама јас мислам дека можеш да ставиш и уште една опруга...

Ај бе не се заебавајте, можно ли е свеќица да падне во цилиндарот?:pos2: Ова озбилна тема е...

Да, можи, барем кај Бубите можеше...Знам секогаш кога се менува свеќица на Буба на тоа МНОГУ се внимава...

А да не знае некој на кој зазор се штелува платинката кај GOLF diesel 2?:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom