Во Романија официјално регистрирана вештерка

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
vestici.jpg
Габриела Чукур (31) стана прва официјално регистрирана вештерка во Романија.

Таа по неколку месечни преговори успеала да ги убеди романските власти дека вештерството е професија.

Чукур на клиентите им ја кажува иднината, им помага да стапат во врска со светот на духовите и проверува колку им се наклонети ѕвездите.

Барањето услуги од вештерки во Романија е многу популарно. Дури и фудбалската репрезентација на Романија планирала да ангажира вештерка за да и фрли магија на противничката екипа.

Drn,drn jarinja :) mislam dobro e toa da se ima kako hobi,da se veruva vo nesto ali profesija?

Човек без ресор-Вештер!!!

Ах,зарем и тоа има.Да трговец поединец или ДНОЕЛ Вештерка (Друштво со Неограничена Одговорност на Едно Лице)

Нека дојдат во Македонија, еден куп ќе најдат. :)

Андроник напиша:
Нека дојдат во Македонија, еден куп ќе најдат. :)

само што во МК не е прогласена за професија...
работат на црно...:icon_lol: :icon_lol:

Комшиката ми е вештерка. Има и потврда издадена од УВР Струмица. Жената не претскажува иднина, ама како ти ја ебе сегашноста... тутуту

Carlito Brigante напиша:
Комшиката ми е вештерка. Има и потврда издадена од УВР Струмица. Жената не претскажува иднина, ама како ти ја ебе сегашноста... тутуту

дека живееш? и јас сум од Ср па да не налетам на таму некаде...:pishtoldz

Вештер/ка/ особа која продава ветер и магла

strumics напиша:
Трговец поединец со основна дејност - Вештерство.

чекај сега е почеток на бизнисот, после ке биде дооел, трговско здружение, да биднат и чираци.

Брачна состојба-Женет
Деца-Две
Кола-Да
Професија-Вештер :)
Ама бедно звучи

Kaj nas ako proglasat profesija vesterstvo ke treba da izdavaat fiskalni. Neli taka vikaa i za legalizacija na prostitucija.

Абе ајде... оваа сака да го наруши долговековниот имиџ и мит изграден за вештерките. Не знам како и дозволиле само да ја стекне таа титула. Според описот на работните задачи јасно е како ден дека се работи за обична ГАТАЧКА, а не вештерка. Луѓево денес не знаат ни разлика да напраат ц ц ц....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom