- Член од
- 3 јуни 2022
- Мислења
- 1.985
- Поени од реакции
- 4.863
Тоа е солидна километража ама ако трчаш маратон и сакаш да не се случи распат да системот, треба да дојдеш до кај 250-300км месечно
Некогаш има, некогаш нема.
Организмот/нозете при трчање треба да го навикнеш и на брз тренинг ден после долг тренинг, треба да го навикнеш и на обратното.
Треба да го навикнеш на многу состојби ама такви „екстреми“ се праат еднаш месечно.
Најважно е да си го слушаш телото (и да се држиш до 1-2 кратки изи дејс помеѓу потешки тренинзи) и најчесто не се потребни вакви егзебиции освен ако ептен не си спремен.
Јас полека но сигурно го враќам фитнесот веќе месец дена, претходно 2 месеци правев пауза. Денес имав 15x40 секунди на 3:50 просечен пејс. Реално треба овие да ги правам моментално на 4:00-4:10 ама... си го барам со боринче. Али океј сум, ваљда, освен мало затегање кај задната ложа такозвана hamstring.
Во вторникот извозев 27км на кеј за 1ч5м. После го качив Водно од полиција до врв за 1ч. И после трчав downhill 5km на 5:10 пејс од Средно до полиција. У 15ч попладне се комирав и не знаев кај сум![]()
Што знам можеби сум грешка ама мислам 42 км на асфалт рамно е полесно или барем исто тешко со 24км на Водно Матка со 1500 метри искачување