Старските домови со лиценци и подобрени услови

• Креатор на темата Креатор на темата Jassna
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Старските домови се со лиценци и подобрени услови според стандарди на Европско ниво. Ќе биде ли добро сега да се размислува старите да ги сместуваат семејствата во старски дом.
Цената ја определија од 300 до 500 евра.

Добро штом има лоиценца тогаш се е во ред :tapp:.

Чекај чекај, а тие што немаат семејства и нивната пензија е далеко под тие 300 или 500 евра ќе ги оставиме на улица да умрат? Или во планина како во прикаските?

Добро штом има лоиценца тогаш се е во ред :tapp:.

Чекај чекај, а тие што немаат семејства и нивната пензија е далеко под тие 300 или 500 евра ќе ги оставиме на улица да умрат? Или во планина како во прикаските?

На планина ами како.Здрав живот ке водат тоа е добро за нивното здравје.Ке се хранат со чаеви и други планински тревки.На 80 години вегетеријанци ке постануваат пошто тешко да уловат нешто :pos2:..

Се прашувам кој пензионер или негово семејство може ова да си го дозволи. Дома барем ќе остане пензијата, ќе биде и физички покорисен -пазарење, водење сметка за внуци, ручек.

Хаха европско ниво во "афричка" земја...е не иде.

Ахахахх од 300 до 500 евра.
Тие наместо да стават мали цени, за ова колку толку да стане поприфатливо во Македонија, тие ги качиле цените до небо. Па тој што зема 18.000 комотно може да си плати негувателка.

Кој има пензија од 300 евра?!?!?!?!? цццццццц лоповска држава упм , само за лапање пари се

Ова цениве `ко за на пазар се правени.

„Ајмо овде легло во старечки дом, цирка 400 евра, а ти пошо ми се свиѓаш, а и прв си ми денес за да ми тргне работата, за тебе попус` 50 евриќа чика.. дај 350 и да се пазариме.“

:tapp:

Старските домови се со лиценци и подобрени услови според стандарди на Европско ниво. Ќе биде ли добро сега да се размислува старите да ги сместуваат семејствата во старски дом.

а замисли си “ситуација“ да те дале тебе твоите во дом место да те растат дома, како би се чусвувала лично ти одговорими на ова прашање? секој кој би помислил своите родители кои за се двоеле во животот за своето дете да ги смести во дом е типичен глупак бес чуство на одговорност :tapp:

300 евра полупансион поручек ручек, 500 евра цел панасион сосе маренда и вечера :tapp:.

Се прашувам кој пензионер или негово семејство може ова да си го дозволи. Дома барем ќе остане пензијата, ќе биде и физички покорисен -пазарење, водење сметка за внуци, ручек.
А шо правиме кога пензионерот е неподвижен?

Имав неподвижна баба, 40 години живееше дома, 20 години со нас. Не ја однесовме во дом.

Ја не би сакал да ме фрлат у дом ама не знам што снаи ќе ми се паднат...

Во модерново време се помалку останува време за постарите, така да старските домови и домовите за рехабилитација на стари луѓе ќе станат се повеќе и повеќе во иднина.

Јас сама во дом ќе си заминам,наместо да им сметам на внуците. Само некако скапичко ми стои ова,не познавам пензионер кој зема над 15 000 денар. Што работеле тие со 30 000 пензија?

Што работеле тие со 30 000 пензија?
ДБK и слично.

На темата: море 300-500 евра, со таа пара у хотел ќе го сместиме пензионерот со рум сервис и две танчерки дневно + гратис масажа од сабајле, џакузи, и други финти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom