КФМ ги казни МЗТ и Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата gaberco
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме дупи и ти сеа,па пред да влезат во сала имаат 10 контроли навивачите,ги претресуваат од глава до пети,а ако им е некој сумлив,му го шират и шупакот за да проверат дали има нешто.
Кој и е крив на полицијата и редарите што не се професионални во својата работа и што не претресуваат како што треба.
Не е ова прв пат,а не е ни последен верувајте ми,вака да се фрла по терен со се и свашта.
Не мешај Германија,Англија и Италија тука,светлосни години се пред нас и во општа и во ултрас културата.На прво место е поддршката на клубот,да не му прават штета на клубот и никој не смее да фрли мастика по играч или тренер таму,го отстрануваат од трибина во секунда.
Освен секако ако не се испровоцирани без причина,тука е веќе друг муабет.
Зошто да патат и Работнички и МЗТ поради некој идиот што фрлил со дршка од тапан по Марин,м ?
Не за џабе ги снимаат полицајците цели утакмици,ама тоа ти е,неспособна полиција со уште понесбособни редари доведуваат до ова,редење на идиотски казни.

Знам дека ги претресуваат де не сум од марс паднат али и ти знаеш колку лесно можен да внесеш упаљач на терен.
Зошто и кај нас да не се подигне на повисоко ниво таа навивачка култура што е во странство ?
Ќе патат сите заради неколку зошто сме многу години уназад ! Во странство за таков испад ќе добиеш доживотна забрана за присуство на стадион.

Мене не ми е јасно ЗОШТО да фрлаш со упаљачи кога и самиот си свесен дека упаљачот најдалеку може да стигне до аут линија притоа некој да изглуми дека е јако погоден и да ја казнат целата група ? Нема логика да фрлаш со упаљач кон противничката група која што е на огромно растојание од тебе.

Знам дека ги претресуваат де не сум од марс паднат али и ти знаеш колку лесно можен да внесеш упаљач на терен.
Зошто и кај нас да не се подигне на повисоко ниво таа навивачка култура што е во странство ?
Ќе патат сите заради неколку зошто сме многу години уназад ! Во странство за таков испад ќе добиеш доживотна забрана за присуство на стадион.

Мене не ми е јасно ЗОШТО да фрлаш со упаљачи кога и самиот си свесен дека упаљачот најдалеку може да стигне до аут линија притоа некој да изглуми дека е јако погоден и да ја казнат целата група ? Нема логика да фрлаш со упаљач кон противничката група која што е на огромно растојание од тебе.

A зошто кога полицијата веќе снима цела утакмица со камери свртени накај навивачките групи не ги фати тие што фрлале тврди и меки предмети на терен и едни на други ??

Значи пак доаѓа мојот муабет,имаме неспособен плави оркестар со уште неспособни редари и обезбедување и не можеш да ме убедиш во спротивното,бидејќи ова не е прв пат вака да усерат џандарите,редарите и обезбедувањето,а нема да биде ни последен се додека си играат курташак и не ја сфаќаат сериозно својата работа.
Значи џандар како џандар треба да е свртен накај навивачката група и да посматра ситуација,а не да им биде свртен со грб со семки у рака,гледа кошарка и ги буља у задњица играчиците.
Нема така во другите држави ни под разно,ни на сон !
Нека се оспособи полицијата како што треба и како што и доликува заедно со редарите и обезбедувањето,па после да видиме дали ќе има вакви безпотребни инциденти и смешни казни.

A зошто кога полицијата веќе снима цела утакмица со камери свртени накај навивачките групи не ги фати тие што фрлале тврди и меки предмети на терен и едни на други ??

Значи пак доаѓа мојот муабет,имаме неспособен плави оркестар со уште неспособни редари и обезбедување и не можеш да ме убедиш во спротивното,бидејќи ова не е прв пат вака да усерат џандарите,редарите и обезбедувањето,а нема да биде ни последен се додека си играат курташак и не ја сфаќаат сериозно својата работа.
Значи џандар како џандар треба да е свртен накај навивачката група и да посматра ситуација,а не да им биде свртен со грб со семки у рака,гледа кошарка и ги буља у задњица играчиците.
Нема така во другите држави ни под разно,ни на сон !
Нека се оспособи полицијата како што треба и како што и доликува заедно со редарите и обезбедувањето,па после да видиме дали ќе има вакви безпотребни инциденти и смешни казни.

Јас нигде не јас оспорувам точноста на твојот муабет зошто за тоа си апсолутно во право :)

Ќе се менува Закон за спречување на насилство во спортот15:49 | 31 март 2011 ФРОСИНА ФАКОВА
По низата инциденти на спортските терени и откако жртва на гневните навивачи стана и тренерот на КК Работнички и селектор на македонската кошаркарска репрезентација, Марин Докузовски, МВР најавува измени на Законот за спречување на насилствата во спортот и недолично однесување

Како што соопшти министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, во новиот закон санкциите ќе одговараат на околностите и вели дека ќе придонесе за спортски натпревари на кои единствената битка ќе се води на теренот.
„Секако дека овој закон кој веќе го имаме во работна верзија ќе биде предмет на дискусија на сите заинтересирани страни, односно спортските федерации, навивачките групи, спортските клубови и воопшто кај пошироката јавност бидејќи тоа го правиме пред сè во интерес на јавноста“ изјави министерката Јанкулоска.
За последниот инцидент кој се случи на натпреварот меѓу МЗТ и Работнички, Јанкулоска соопшти дека поднеле неколку прекршочни пријави,. Но поради масовната посетеност на настанот дополнително се идентификуваат други евентуално инволвирани лица.
„Тогаш кога ќе ги имаме овие податоци ќе ја прошириме истата пријава или ќе поднесеме нова зависно од доказите до кои ќе дојдеме“ изјави министерката Јанкулоска.
Инаку Јанкулоска денеска засади дрво на Милениумскиот крст на Водно во рамките на акцијата Ден на дрвото – Пролет 2011.

izvor

Ја нема веќе онаа старата препознатлива кошарка ко што беше, затоа сега само ќе се случуваат инциденти, тепачки и насилства едноставно условите во Македонија ги тераат да прават вакви нешта, тоа е тоа дечки, да се надаме на подобро и подобра иднина за Македонската кошарка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom