Hardfaced

• Креатор на темата Креатор на темата Bonuso
  • Време на започнување Време на започнување
А ти со твојте години мислиш дека си доволно музички образован и достоен да даваш вакви коментари!?

Жалам ако ги навредив твоите чувства. Ако овие се твој омилен бенд и сметаш дека се квалитет, тогаш се гледа кој е музички необразован.

Жалам ако ги навредив твоите чувства. Ако овие се твој омилен бенд и сметаш дека се квалитет, тогаш се гледа кој е музички необразован.

Ги стадов ХФ зато шо мислам дека се еден од најдобрите македонски метал бендови и имаат нешто направено на мк сценава!
а твоиве коментари ме потсејкет на типичен глуп металец кој не знајт ништо појке од металика и уште 2-3 бенда и се друго е срање и копија на нив!

Ги стадов ХФ зато шо мислам дека се еден од најдобрите македонски метал бендови и имаат нешто направено на мк сценава!
а твоиве коментари ме потсејкет на типичен глуп металец кој не знајт ништо појке од металика и уште 2-3 бенда и се друго е срање и копија на нив!
Типично глуп си можда ти синко. А колку бендови и правци сум поминал ти не си ни чул за 99% од нив. Затоа уживај во срањава од МК сцената.

@Атеист Другар, ако навистина мислиш дека се бледа копија на Металика, ти или нив не си ги слушнал или Металика не си ги слушнал, или пишуваш тука глупости за да ти пишуваат луѓево. Врска си немаат еден со друг бендовите, и навистина треба да си музички неписмен за да ги споредуваш двата бенда. И не можеш туку така да ги нарекуваш дека се подолу и од срање, кажи си дека не се твој вкус и толку, не биди трол.

Типично глуп си можда ти синко. А колку бендови и правци сум поминал ти не си ни чул за 99% од нив. Затоа уживај во срањава од МК сцената.

ХА ХА ХА Тато ти кажав шо си, нема да се пофторвам по 100 пати!
твојве коментари ме потсејкет на 90% од лугево во мк шо слушет андерграунф музика седет по дома и јадет лајна за македонскава сцена а не се излезени од дома да слушнет ни еден кунцерт а барате добра македонска музика!?

Сите во недела во Тетово на Hardfaced и Непокор!

Дете седи мирен. ако ништо друго имај респект кон моите години.

Што се однесува до овие ниту се хардкор ниту треш-метал, во најмала рака ни до срање не се стигнати.

Со ова "дете" преку ваквиов. Да не ги имав покажано годиниве сигурно поинаков ќе беше твојов коментар. Ќе имам респект кон твоите години ако прочитам издржано мислење поткрепено се некакви факти, а не тотално срање напишано колку да се кажело нешо.

И ако ништо друго, дечкиве се трудет, имет пасија, за разлика од некои денгуби ко тебе кој на 50 години јадет трици на форум.

Јаката конкуренција шо ја имаат веќе.Башка,нели се хардкор?

--- надополнето ---

И ако ништо друго, дечкиве се трудет, имет пасија, за разлика од некои денгуби ко тебе кој на 50 години јадет трици на форум.

За музичко творештво треба повеќе од пасија.Башка не прават ништо посебно.

Шо е толку битно каков бенд се!?
А канкуренција немало!? Како да има кога не давате никаква поддршка туку знаете само критики да давате овде на интернет, а немате посетено ни еден концерт!

217313_10150170480712430_80029847429_6765021_7535264_n.jpg
Овај Петок Hardfaced во Битола заедно со A.T.A.!!!

Јаката конкуренција шо ја имаат веќе.Башка,нели се хардкор?

--- надополнето ---

За музичко творештво треба повеќе од пасија.Башка не прават ништо посебно.

Металкор , бајаги повеќе од хардкор.
Имаат фини соло рифови и солажи во општо , фин бубњар и погодна тематика на текстови.
А за конкуренција имаат , нашава сцена брои околу 100тина активни „андрграунд“ бендови и артисти што не е малце.
А ако збореше конкретно за нивни жанр - не би знаел , не слушам жанрови .

241014_10150182327476656_543831655_7080397_3656721_o.jpg21 Мај, Клуб "Havana" Hardfaced, Screaming for change, Hobson's Choise (Tuzla, BIH)

hf.jpg
HARDFACED е единствениот бенд од Македонија кој на овогодинешниот EXIT ќе настаппуваат на Explosive Stage!!!

Малку новости околу Hardfaced, работат на третиот албум, се спрема и голема балканска турнеја заедно со уште еден бенд од Македонија!
И конечно во Македонија светски бенд од hardcore сцената. Големите Born From Pain ќе настапат повторно во Скопје. На 2 март заедно со Hardfaced, концертот ке се одржи во клуб Хавана и картата ке чини 300 ден.
http://www.youtube.com/watch?v=6JfPsZcecMA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom