F
fantomX
Гостин
Катастрофа. Таков клуб со долга традиција,на работ на опстанокот. Инаку честита 85- годишнина од формирањето.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Neznam kolku e tocno no se veli deka utakmicata bila namestena zatoa sto metalurg ni gi dade 3 boda minatata seznona koga Belasica se borese za opstanok!!!!!!!!!!!!!![]()
Neznam kolku e tocno no se veli deka utakmicata bila namestena zatoa sto metalurg ni gi dade 3 boda minatata seznona koga Belasica se borese za opstanok!!!!!!!!!!!!!![]()
Се прашуваш како е можно? Тоа и јас се прашувам...Спомнав еднаш дека до пред година и нешто работев таму (хонорарно) и по несогласувања со управата (Таковски и компанија) си заминав. Меѓу другото, и заради неколку неисплатени хонорари.абе какво местење, реално гледано и пионерите на металург ќе го победат првиот тим на беласица. далеку беше наптреварот од наместен, како што тргнало ништо убаво не им се пишува на беласица. не сфаќам само како се повеќе и повеќе тоне клуб како беласица, а селски тимови (несакам никого да навредам со ова) од сушица и турново секоја година да напредуваат. крајно време е сите навивачи на беласица (посебно ајдуците) да почнат една битка против таковски, зашто не е работата да се биде голем навивач само кога тимот се бори за титула, а кога му е најтешко нигде да ве нема. сите ајдуци одат сега на натпревари на кк струмица, а на фудбал нигде ве нема. додека не се искорени тоа од мозокот на таквите ‘‘навивачи‘‘ верувајте беласица се повеќе и повеќе ќе тоне
честито 85 години постоење, со среќа и нека се множат годините!
БРАВО СТРУМИКС ТАКА Е! И јас се секавам кога играат со вардар некаде во 2001 год. кога беласица дадоа гол во 90мин. за резултат од 1-0 се тресеше стадионот, на секој натпревар одев и си одев срекен дома никој неможеше да слави во струмица е тогаш имаше фудбал во струмица, а сега... да ти е мака кога неможеш да одиш на стадион и да навиваш од срце за својот тим кога нема тим за пласман во 1-лига едноставно кажано многу ми е мака вака кога неможам да одам на младост и да навивам од срце за беласица.Се прашуваш како е можно? Тоа и јас се прашувам...Спомнав еднаш дека до пред година и нешто работев таму (хонорарно) и по несогласувања со управата (Таковски и компанија) си заминав. Меѓу другото, и заради неколку неисплатени хонорари.
Таковски околу себе, заради тоа каков е, успеа да создаде само непријатели. Тој мисли дека знае секогаш се.И тргна колата надолу. Сега барал пари да си замине...Не постои основ да зема пари, ама...си бара.
И не постои некој кој ВИСТИНСКИ сака да го земе клубот и да инвестира и да го врати таму кајшто припаѓа според реномето.
Ако има некој таков, досега и ќе го земеше клубот. Сигурно постои начин.
Затоа, на натпреварите ќе одиме само 10 души гледачи максимум, и ќе гледаме секојдневно како пропаѓа и прекрасниот „Младост“ и клубот кој го пратам откако знам за себе, едно добри 25 години...
Кога во 1/16 финалето на тогашниот Куп на СФРЈ 1983 загубивме 0:1 од Динамо Загреб, и тоа тешко, а главен виновник беше струмичанецот Рингов, тогаш играч на Динамо, па дерби дуелите со Раднички Ниш (Пикси пред да дојде во Звезда, играше таму, јака екипа имаа) ОФК Београд, па и македонските дерби натпревари со Пелистер, Победа, штипска Брегалница...и незаборавниот 6 јули 1988 на плус 40 и кусур степени кога се играа квалификации за влез во новоформираната единствена Втора сојузна лига против Трепча од Косовска Митровица (2:0 и пласман за Беласица)...
Овде да споменам дека во тие времиња Беласица редовно настапуваше и на турнирот во Петрич, каде имаше квалитетни противници, и 1985 мислам, изигра нерешено со Динамо Букурешт (2:2) кои подоцна станаа и победници во Куп на Европските шампиони (денешна ЛШ)
Па првите неколку првенства во самостојна Македонија, гостувањето на Фоџа во Струмица во мај 1994, дерби натпреварите со Вардар, Победа, Пелистер... единствениот ненаместен натпревар против Лешоеш во купот на УЕФА (со сигурност го тврдам тоа, крив е „големиот “ Матеничаров, кој играше „бункер“)
Е, тогаш, во тие времиња „Младост“ беше полн. Карти се купуваа со денови однапред. Имаше фудбал! Среќен сум што ги фатив тие времиња на чист спорт, неизвалкан од идиоти кои се мотаат по фудбалот деновиве...
Затоа, и срцето ме боли кога гледам што се случува со Беласица.
Благодарам за честитките!
Се прашуваш како е можно? Тоа и јас се прашувам...Спомнав еднаш дека до пред година и нешто работев таму (хонорарно) и по несогласувања со управата (Таковски и компанија) си заминав. Меѓу другото, и заради неколку неисплатени хонорари.
Таковски околу себе, заради тоа каков е, успеа да создаде само непријатели. Тој мисли дека знае секогаш се.И тргна колата надолу. Сега барал пари да си замине...Не постои основ да зема пари, ама...си бара.
И не постои некој кој ВИСТИНСКИ сака да го земе клубот и да инвестира и да го врати таму кајшто припаѓа според реномето.
Ако има некој таков, досега и ќе го земеше клубот. Сигурно постои начин.
Затоа, на натпреварите ќе одиме само 10 души гледачи максимум, и ќе гледаме секојдневно како пропаѓа и прекрасниот „Младост“ и клубот кој го пратам откако знам за себе, едно добри 25 години...
Кога во 1/16 финалето на тогашниот Куп на СФРЈ 1983 загубивме 0:1 од Динамо Загреб, и тоа тешко, а главен виновник беше струмичанецот Рингов, тогаш играч на Динамо, па дерби дуелите со Раднички Ниш (Пикси пред да дојде во Звезда, играше таму, јака екипа имаа) ОФК Београд, па и македонските дерби натпревари со Пелистер, Победа, штипска Брегалница...и незаборавниот 6 јули 1988 на плус 40 и кусур степени кога се играа квалификации за влез во новоформираната единствена Втора сојузна лига против Трепча од Косовска Митровица (2:0 и пласман за Беласица)...
Овде да споменам дека во тие времиња Беласица редовно настапуваше и на турнирот во Петрич, каде имаше квалитетни противници, и 1985 мислам, изигра нерешено со Динамо Букурешт (2:2) кои подоцна станаа и победници во Куп на Европските шампиони (денешна ЛШ)
Па првите неколку првенства во самостојна Македонија, гостувањето на Фоџа во Струмица во мај 1994, дерби натпреварите со Вардар, Победа, Пелистер... единствениот ненаместен натпревар против Лешоеш во купот на УЕФА (со сигурност го тврдам тоа, крив е „големиот “ Матеничаров, кој играше „бункер“)
Е, тогаш, во тие времиња „Младост“ беше полн. Карти се купуваа со денови однапред. Имаше фудбал! Среќен сум што ги фатив тие времиња на чист спорт, неизвалкан од идиоти кои се мотаат по фудбалот деновиве...
Затоа, и срцето ме боли кога гледам што се случува со Беласица.
Благодарам за честитките!
БРАВО СТРУМИКС ТАКА Е! И јас се секавам кога играат со вардар некаде во 2001 год. кога беласица дадоа гол во 90мин. за резултат од 1-0 се тресеше стадионот, на секој натпревар одев и си одев срекен дома никој неможеше да слави во струмица е тогаш имаше фудбал во струмица, а сега... да ти е мака кога неможеш да одиш на стадион и да навиваш од срце за својот тим кога нема тим за пласман во 1-лига едноставно кажано многу ми е мака вака кога неможам да одам на младост и да навивам од срце за беласица.
БРАВО СТРУМИКС ТАКА Е! И јас се секавам кога играат со вардар некаде во 2001 год. кога беласица дадоа гол во 90мин. за резултат од 1-0 се тресеше стадионот, на секој натпревар одев и си одев срекен дома никој неможеше да слави во струмица е тогаш имаше фудбал во струмица, а сега... да ти е мака кога неможеш да одиш на стадион и да навиваш од срце за својот тим кога нема тим за пласман во 1-лига едноставно кажано многу ми е мака вака кога неможам да одам на младост и да навивам од срце за беласица.
Сакаш да кажеш да одам на беласица и ајде напред напред да викам, кога околу мене нема никој само јас.Ако не ти текнува, токму тие деца се моментално најдоброто од Беласица, заради познатите причини.
И, со такви изјави, не кажувај дека си навивач на Беласица. На Беласица, на тие деца што оставаат срцето на теренот за да се докажат и покажат, сега им е потребна поддршка.
Сакаш да кажеш да одам на беласица и ајде напред напред да викам, кога околу мене нема никој само јас.
Не ги понижувам! само сакам да кажам оти така е, дојде такво време јас секогаш сум за беласица, не знам зошто ме свакате грешка. Ама вака како што викате оди, навивај, ке ме направат ненормален.немора сам, еве земи некои другари со тебе и ако почнете да навивате на стадион сигурно ништо нема да ви фаликако што реков, на тие деца им е потребно секое грло, мислиш нема да се чуствуваат подобро ако знаат дека сепак има некој што ги бодри? па на крај и сам да отидеш, сигурно нема да ти бидат залудно потрошени тие 2 саата. вака што навивач си ти? кога му е најпотребно ти буквално го понижуваш тимот, а кога ќе игра во прва лига тогаш си негов најголем фан
Никој не ти рекол да се дереш на стадионот. Да одиш, да гледаш, да аплаудираш на добра акција, па и да викнеш по судијата кога прави глупости, семки да си апнеш...Не ги понижувам! само сакам да кажам оти така е, дојде такво време јас секогаш сум за беласица, не знам зошто ме свакате грешка. Ама вака како што викате оди, навивај, ке ме направат ненормален.
Никој не ти рекол да се дереш на стадионот. Да одиш, да гледаш, да аплаудираш на добра акција, па и да викнеш по судијата кога прави глупости, семки да си апнеш...
Не ја сфаќаш љубовта кон клубот. Ненормални сме ние неколкумина кои одиме на (скоро) секој натпревар? Изгледа така според вас. Сега се гледа колку вистински навивачи има клубот, во овие најтешки моменти кои клубот ги преживува за сите овие години за кои јас памтам.
1997 година отпаднавме од Прва лига, заради Ѕинго, а саса остана во лигата, благодарение на Ѕинго. Таа сезона имавме тим кој целосно „остана“ во првата лига. Кој отиде во Силекс, кој Вардар, Тиквеш...Работнички, Победа...ама не отпаднавме срамно, и веднаш имавме амбиции за враќање во Прва лига.
Сега сме на најниски гранки. Сега е потребно на стадионот да се појават вистинските фанови, да се види дека Беласица не е Таковски, не е дрво без корен, дека била и ќе биде.