Дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата Allita
  • Време на започнување Време на започнување
Teретана ти е место кај шо ојш да вежбаш и да го зацврстуваш твоето телоооо...
дефинирај живот

живот ти е нешто шо мораш да го поминиш

дефинирај илузија...

Илузијата се јавува како резултат на дејство когнитивната рефлексија врз апстракнато нерезонирање.

Дефинирај
Абоненти

Абонент е латински збор прифатен во македонскиот јазик и значи претплатник

Дефинирај фрит-тост

ova e pretpostavka: Tost so pomfrit. E sega tost e lepce tretiranov na suvo vo mnogu visoka temperatura (peceno). Vo nego po zelba na konzumatorot se dodava kecap salama kaskaval majonez and all other nuggets. Vo ovoj slucaj mu se dodadeni i pomfrit (przeni kompiri nadolzno preseceni).

Definiraj mi saksonec (ang.saxon) etnicki so poteklo.

Саксонците биле конфедерација од стари германски племиња за чии потомства во денешно време се сметаат во северна Германија - етички германци , во источна холандија етички Dutsh , во денешна Нормандија - етички французи и оние во јужна Англија - етички англичани.Прва позната местоположба на саксонците била северна Аlbingia(себерното течение на реката Елба)(Има уште многу , ама што конкретно те интересита оти ме мрзе да пишувам)

Дефинирај Ваучер

Еве одамна неам дефинирано.
Ваучер претставува документ или купон и слично што вреди одредена сума пари кои се обврзани да се истрошат на одреден начин,како на пример ваичер кој може да се искористи само за купување храна.
Исто Ваучер може да биде и некаква си сметка која ја прави корисникот со компанијата.
Мислам дека од прилика е точно...

Дефинирај: Ладна фузија:transmen:

Ладна фузија(Cold fusion) се нарекуваат ефектите кои се последица од нуклеарна реакција која се одвива во приближни услови на собна температура и притисок , користејќи релативно едноставни и нискоенергетски влезни направи(уреди).Кога два запалени нуклеиди се принудени да се соединат тие формираат масивен нуклеид и ослободуваат голема количина на енергија.

Дефинирај 69

69 e navidum obicna brojka ali koa ke se zeme kao sex polozba togas stanuva interesno
69:
koa dvajcata partneri lezat eden vrz drug taka sto gzot na edniot partner da bide kaj glavata na drugiot i obratno :hump:

Де бре Џаџ Дред,па оваа бројка бара повеќе вниманиe,ц ц ц ни слика да не се ставело,а и дефиниција си заборавил.
A шо е најжално не ти е ни точна.

Инаку 69 е бројот што следи после 68 и бројот што е позади 70.
Инаку 69 е познат како број на една многу интереснаа секс положба,поради и самата поставеност на бројките.
69 е таква секс положба каде двајцата партнери си се задоволуваат орално,така што се поставени еден на друг,но спротивно ориентирани.
180px-Felicien_Rops_69.jpg

Дефинирај: 68 :D

68 е за еден број помал од бројот 69 кој како што е погоре спомнато е и "име"(naziv) на една секс положба во која и двајцата партнери се задоволуваат орално обострано,а 68 е слична таква поза во која партнерот ме задоволува само мене а јас него му должам 1 оралка:toe:

Дефинирај клаустрофобија

клаустрофобија е болест или страв од затворено или тесно место.најчесто да се јавува во авион, воз, лифт ...

дефинирај шизофренија

Шизофренија е една од најтешките ментални заболувања т.н.расцеп на личноста.Се карактеризира со дисфункционалност на интелектуалните и афективните функции и губење на контакт со околината(опкружувањето)

Дефинирај сладолед

aj ke go definiram porazlicno od minatiot pat... Znaci vaka: Sladoled - samiot zbor kazuva, nesto sto e slatko (najcesto) i se sluzi na temperatura pod 0 C stepeni (led). Po sostav e od mleko, jajca i dodadena mu e prirodna aroma i boja - prav sladoled. Onie vo slatkarnicite se so vestacki sostojki (najcesto). Se sluzi vo kornet - krckava oblanda vo forma na konus, na drveno stapce ili vo metalna cinija. Po baranje na konzumerot se dodava preliv (najcesto od cokolado) i se "garnira" so casa boza ili limunada.

Definiraj mi tortilja

Тортиља е тенко испечено округло тесто направено од јајца,вода,малку зејтин,сол и пченично(мумурузно) брашно.Се филува со пире од црн грав,пржено мелено месо(свинско или телешко),рендан кашкавал или сирење и салати по вкус(најчесто зелка или домати)

Дефинирај Летување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom