Саравита и Комбуха - Здрав напиток или залудно потрошени пари?

  • Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2010
Мислења
663
Поени од реакции
465
So mislite za Saravita i Kombuha dali se stvarno dobri kako alternativen pridones i lek na organizmot ili samo dobra reklama
 
Ја имам дома габата комбуха еве скоро цела година и имам само најдобри зборови за нејзе....
 
Прашање е кој ги произведува овие две???
За Саравита знам дека е од Велија, бидејќи кај него оди рекламата само така да тоа е срање всушност се што оди на таа телевија како реклама е срање и плус потврдено е од човек
дека ја пиел ама никаков напредок во здравјето немало.
а за Комбуха првпат слушам.
 
Ни едното ни другото ги неам пиено ама имам пиено воден Кефир и тоа е еден вид габа и многу беше јако за прочистување, енергија и слично.
 
Прашање е кој ги произведува овие две???
За Саравита знам дека е од Велија, бидејќи кај него оди рекламата само така да тоа е срање всушност се што оди на таа телевија како реклама е срање и плус потврдено е од човек
дека ја пиел ама никаков напредок во здравјето немало.
а за Комбуха првпат слушам.

Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.
Најважна состојка од Комбуха чајот е глукоронската киселина која што во природа и вештачки не може да се најде, таа киселина ја произведува црниот дроб и служи за детоксификација на човековото тело. Чувството на исчистеност измиеност освеженост е пуууууууу неописливо дури и на кучето му давам од чајот.


П.С. Кој сака можи да му поклонам од мојата габа комбуха и одгледувањето на чајот е доста евтино само треба габа шеќер зелен или црн чај, а не мора ни чај можи и во обична вода, а е доста делотворно. Индиските јогини го пијат тој чај, а и јапонските самураи не оделе во битка без таков чај го користеле за дезинфекција на раните.
 
Ни едното, ни другото не се штетни за организамот можат да се употребуваат и можат да се забележат некои поволности, сепак немојте премногу да очекувате...
 
Ни едното, ни другото не се штетни за организамот можат да се употребуваат и можат да се забележат некои поволности, сепак немојте премногу да очекувате...

Не треба ни многу па ни малку да се очекува туку да се проба и сам човек да си донесе заклучок, мојот јас го искажав на темава е сега секој за себе си одговара.



Да се дополнам првите месец два три редовно пиење може да се почувствува нервозност во телото затоа што се ослободуваат големи количини на заробени токсини ова за Комбухата го зборувам јас го почувствував тој ефект. Само еднаш ми се слоши и повраќав и тоа не знам дали беше од нејзе можеби беше нешто што лошо имав јадено. Тоа контраефекти нема затоа што е природно нешто е сега нормално човек и со обична вода да претера со пиење е штетно а пак не со нешто друго.
 
Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.
Најважна состојка од Комбуха чајот е глукоронската киселина која што во природа и вештачки не може да се најде, таа киселина ја произведува црниот дроб и служи за детоксификација на човековото тело. Чувството на исчистеност измиеност освеженост е пуууууууу неописливо дури и на кучето му давам од чајот.


П.С. Кој сака можи да му поклонам од мојата габа комбуха и одгледувањето на чајот е доста евтино само треба габа шеќер зелен или црн чај, а не мора ни чај можи и во обична вода, а е доста делотворно. Индиските јогини го пијат тој чај, а и јапонските самураи не оделе во битка без таков чај го користеле за дезинфекција на раните.


Dali uste ja cuvate gabata .Jas bi sakala da ja odgleduvam.
 
Каде може да се најде такво чудо? Мислам на Комбухата?:vozbud:
 
Треба да ја земеш од некој кој што веќе си ја одгледува дома.
 
Прашање е кој ги произведува овие две???
За Саравита знам дека е од Велија, бидејќи кај него оди рекламата само така да тоа е срање всушност се што оди на таа телевија како реклама е срање и плус потврдено е од човек
дека ја пиел ама никаков напредок во здравјето немало.
а за Комбуха првпат слушам.
apsolutno nikoj covek ne ti potvrdil bos muabeti deka saravita bila na velia toa nema vrdka samo reklamata odese na a1 inaku za proizvodot mozes da prasas site doktori u drzavna ke ti kazat kako vlijae kaj pacienti so mozocen udar i srcevi bolni inaku se proizveduva vo Ohrid
 
apsolutno nikoj covek ne ti potvrdil bos muabeti deka saravita bila na velia toa nema vrdka samo reklamata odese na a1 inaku za proizvodot mozes da prasas site doktori u drzavna ke ti kazat kako vlijae kaj pacienti so mozocen udar i srcevi bolni inaku se proizveduva vo Ohrid
Само на а1 одеше реклама за саравита
 
Производот си е океј, ама дерат ненормално многу...Ако истиот чини во домашни услови да се направи карикирам 10 ден., овие наплаќаат по 500 од литар.
 
Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.
Најважна состојка од Комбуха чајот е глукоронската киселина која што во природа и вештачки не може да се најде, таа киселина ја произведува црниот дроб и служи за детоксификација на човековото тело. Чувството на исчистеност измиеност освеженост е пуууууууу неописливо дури и на кучето му давам од чајот.


П.С. Кој сака можи да му поклонам од мојата габа комбуха и одгледувањето на чајот е доста евтино само треба габа шеќер зелен или црн чај, а не мора ни чај можи и во обична вода, а е доста делотворно. Индиските јогини го пијат тој чај, а и јапонските самураи не оделе во битка без таков чај го користеле за дезинфекција на раните.
јас сакам ако се уште имаш.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom