Како пензионер да земе оштета?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Локација
Скопје
Вака незнам каде да ја отворам темата па морам тука, се работи за бабами имаше хирушка интервенција на колкот вчера, прашањето ми е како и каде треба да одам да поднесам барање за исплата на оштета бидејќи е пензионер знам дека постои такво нешто бидејќи во 2001ва година имаше скршена рака и доби оштета, каде бараат пензионерите бараат оштета за повреди од кои после тоа им е зголемен инвалидитетот? За информација бабами е корисник на инвалидска пензија..

Ве молам за конректен одговор што и како одприлика треба да направам..?

Може да земе оштета бидејќи баба ми пред 7-8 години како пензионер ја удри мотор и зема неколку илјади евра, ќе ја прашам и ќе ти кажам како оди процедурата.

Штом имала хируршка интервенција, мислам дека у фонд за пензиско треба.. па да се достави до комисија, да изврши проценка..по мое мислење,имав и ја таков случај пред 5-6 години.. АмА прво у ПИОМ треба да отидеш најверојатно, пензионер е неможеш у биро нели :)

Може да земе оштета бидејќи баба ми пред 7-8 години како пензионер ја удри мотор и зема неколку илјади евра, ќе ја прашам и ќе ти кажам како оди процедурата.

Жити се пиши и баба ми ке наместам да ја удри нешто :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom