Колумни и колумнисти

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас со душа чекам да дојдат понеделник и сабота.
Во понеделник (моите најомилени): Венко Андоновски и Билјана Ванковска, а во сабота Горан Михајловски и Александар Русјаков (со Русјаков и не се согласувам баш секогаш ама не е лош за читање).
Помеѓу нив сивило и едно големо ништо.
А, баш ми е ќејф кога ќе налетам на некоја добра колумна, колумна која што си прави муабет за рандом ствари, а не типичните политички актуелности во државава и надвор.
И така, од секој ден колумни и колумнисти, јас го сведов своето читање на само четворица од нив зошто искрено кажано ама веќе преку глава ми е и од политика и од вести.

Сум забележал, последниве 5-6 години колумнистите и колумните некако замреа кај нас. Ако ги изземеме нарачаните чиј главен и единствен фокус е домашната (дневната) политика, речиси и да нема колумни кои го коментираат секојдневието и други теми. Порано се сеќавам, имаше десетина актуелни автори меѓу кои: Трендо, Ферид Мухиќ, Букарски, Венко Андоновски (се' уште е присутен, меѓутоа ни приближно не предизвикува интерес како порано), Горан Михајловски, Атанас Вангелов итн. Некои премногу се исполитизираа и зафатија страни, други воопшто ги нема.

Сега кога ќе го видам ликот на Боцевски во Нова Македонија или Трифун Костовски во Плус Инфо, целосно ми ја одземаат желбата да прочитам што било...

Кое е вашето мислење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom