Вооружена група упадна во Хемиско

• Креатор на темата Креатор на темата DJVoio
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^ Аман бе колку биле напаѓачите,па и дошле школо и успеале толку ученици па и професор да соберат со нив.Глеам Албанци викате биле,па овие се посрале одма,така ти малку по малку и Ск ќе го дадеме.

Цела Македонија е веќе дадена... и тоа пред 10 години... крај на приказната...

Значи напаѓачите(20 на број од прилика сите маскирани) тепале,боделе и кршеле се сто им е на патот од приземје до горе,девојчиња,машки се!!Дали ова ви звучи на обична школска тепачка??Ова е напад на Македонско средно училиште во кој настрадале Македонски ученици.

Значи напаѓачите(20 на број од прилика сите маскирани) тепале,боделе и кршеле се сто им е на патот од приземје до горе,девојчиња,машки се!!Дали ова ви звучи на обична школска тепачка??Ова е напад на Македонско средно училиште во кој настрадале Македонски ученици.
Не е тепачка-во тепачка се враќа. Вие, според мене, сте заслужиле да ве стрижат.

Обезбедување нема бидејќи директорот мислел дека нема да дојде до вакво нешто. А замисли дека секој влегува и излегува од школото кога сака. А тоа дека првпат се случува вакво нешто не е вистина. Пред 2 години во бифето доле настана пак тепачка и пак со албанци. Од кај мене од клас тројца се степаа со нив и буквално го превртеа бифето. Ама тоа брзо го заборавија изглеа. И сега откако се деси тоа ќе им текне да стават обезбедување кое ќе мораме ние да го платиме.

ако нема бе обезбедување? ја кога учев у моша уште у 2 година ни донесоа обезбедување што е и многу нормално да се има по школите. кога цветан димов има обезбедување зашо да нема и хемиско?

и второ прашање. зашто воопшто учениците го плаќаат обезбедувањето. нели тоа треба да го плати држават/министерството за образование или пак самото школо? што се должни да плаќаат учениците???

море двапати кога ке размислам боље по 50/100 денара на годишно ниво од ученик него ли до вакви фрки да доаѓа на сред бел ден..

инаку се знае поводот за упадот или било какви други информации?

--- надополнето ---

Не е тепачка-во тепачка се враќа. Вие, според мене, сте заслужиле да ве стрижат.
а зашто? по која ЗАСЛУГА?

Оние од 4та година што правеле?
Сигурно тоа школо има мачо момци кои дигаат галама каде биле тие? Да им се пуштиле 10 души од еднаш сите ќе избегале.

во ова училиште има камери, барем од тоа што видов на тв, беше снимено натпис на кој стоеше: објектот е под видео надзор

Имам видено и во автобус на ЈСП - објектот е под видео надзор налепница.

Оние од 4та година што правеле?
Сигурно тоа школо има мачо момци кои дигаат галама каде биле тие? Да им се пуштиле 10 души од еднаш сите ќе избегале.

абе додека се организираат знаеш како иде тоа....иначе јас пак ќе речам..по 1 цајкан во школски двор и мирни ко кутриња ќе бидат..види како кај нас во Велес од толку тепачки сеа се е ко подмачкано

а зашто? по која ЗАСЛУГА?
Како по која :nesvest: 20 души доаѓаат и тепаат од приземје до кров, во училиште со најмалку 300 машки, без да летаат столици, без да му се закачи некому шипка од столче во грло/око, без да се заклучи некој во ВЦ и да му се пикне главата во шолја...и на сето тоа да бидат фатени и казнети со закон. Овие едноставно глумеле овци, па затоа заслужиле да ги стрижат.

Како по која :nesvest: 20 души доаѓаат и тепаат од приземје до кров, во училиште со најмалку 300 машки, без да летаат столици, без да му се закачи некому шипка од столче во грло/око, без да се заклучи некој во ВЦ и да му се пикне главата во шолја...и на сето тоа да бидат фатени и казнети со закон. Овие едноставно глумеле овци, па затоа заслужиле да ги стрижат.
извини грешно сум те разбрал. :) Мислев дека кажуваш ТЕПАНИТЕ дека заслужиле.. а тепачиве у случајов заслужуваат многу повеќе од стрижење.

извини грешно сум те разбрал. :) Мислев дека кажуваш ТЕПАНИТЕ дека заслужиле.. а тепачиве у случајов заслужуваат многу повеќе од стрижење.
Ма убаво си ме разбрал, тие заслужиле затоа што не возвратиле ко што доликува... на страна тоа што делото е дивјачко, со животни нема дипломатија и моабет... животното само со тепање учи, така да кога веќе дошло до ова, 20 души според секоја логика би требало да бидат згрбавени и осакатени од 300те ученици во тоа училиште. Не зборувам конкретно за тепаните-туку за цело училиште. Ама ајде, ќе се научите и вие од другиве градови за брза реакција:)

Ма убаво си ме разбрал, тие заслужиле затоа што не возвратиле ко што доликува... на страна тоа што делото е дивјачко, со животни нема дипломатија и моабет... животното само со тепање учи, така да кога веќе дошло до ова, 20 души според секоја логика би требало да бидат згрбавени и осакатени од 300те ученици во тоа училиште. Не зборувам конкретно за тепаните-туку за цело училиште. Ама ајде, ќе се научите и вие од другиве градови за брза реакција:)
другар тебе добро ти е? пратиш шо пишуваш? замисли ти седиш на час со книгата пред тебе ти доаѓа некој на сред час со нож позади него 5 6 души со боксирачи шипки и незнам ти шо и очекуваш некој да изиграва народен херој? да знаеле претходно па да се спремат ама и тоа не го бива. ај ако не па во образовна установа нека се испокољаат меѓу себе шо можат повеќе и супер ке биде. ај не тропај жити се.

другар тебе добро ти е? пратиш шо пишуваш? замисли ти седиш на час со книгата пред тебе ти доаѓа некој на сред час со нож позади него 5 6 души со боксирачи шипки и незнам ти шо и очекуваш некој да изиграва народен херој? да знаеле претходно па да се спремат ама и тоа не го бива. ај ако не па во образовна установа нека се испокољаат меѓу себе шо можат повеќе и супер ке биде. ај не тропај жити се.
Нема што да замислувам, сум прошол (пораснав) низ милион вакви срања. Во таква околина живеев и навикнат сум на вакви работи, а ќе се навикнете и вие или вашите деца. Во Тетово учениците од Гимназија ги фрлаа во река а девојчињата не можеа да пројдат до училница, баш поради тоа што беа полни со разбирање и не се ни обидуваа да возвратат. Земјоделското беше друга приказна. А замисли, Гимназијата е веднаш до полициската станица.

Со удар со остар предмет во пределот на грбот повредени се Г.Г. (29) професор по физичко и Ѓ.А. (17), ученик во трета година, а И.Р. (17) исто така ученик во трета година е повреден во пределот на главата од удар со тврд предмет. За точниот карактер на повредите се очекува извештај од надлежните медицински лица во Ургентниот центар.

Веднаш по пријавувањето на настанот полициски службеници од ПС „Аеродром“ и од мобилната единица „Алфа“ излегле на местото на настанот. Притоа се приведени четири лица И.А.(17), А.К.(15), А.К.(18) и Х.И.(17) сите од село Орланци, Скопско.
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/659025/index.html
И ваму велат расправија за девојка...

Нема што да замислувам, сум прошол (пораснав) низ милион вакви срања. Во таква околина живеев и навикнат сум на вакви работи, а ќе се навикнете и вие или вашите деца. Во Тетово учениците од Гимназија ги фрлаа во река а девојчињата не можеа да пројдат до училница, баш поради тоа што беа полни со разбирање и не се ни обидуваа да возвратат. Земјоделското беше друга приказна. А замисли, Гимназијата е веднаш до полициската станица.

http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/659025/index.html
И ваму велат расправија за девојка...

I sto? nemozelo da bide raspravijata za devojka, pa sigurno toa bilo...

Nemas potreba da se pofalis, bidejki ako napadnale 10 opremeni dusi, nemozes nisto da storis, osven da si go krkas ako se obiduvas da glumis james bond...

Znam slucaj koga vaka kako sto vikas ti, go krkale onaka ubavo obiduvajki se da glumat fraeri.

Ако причинат нвистина е девојче како што кажуваат, тогаш тоа битангите треба да се соберат на купче и раце да им се одделат од тело млатејќи ги. Цел живот да не можат да се потпрат на грб од болки. Срамота, примитивци невидени. Срамора и за тие што ги гледаат по дома, пуштаат бандити на училиште.
Зошто до сега не сме слушнале за инцидент од ваков вид во Корчагин, Јосип Броз, Борис Кидич...? Чекај, па таму нема етничко мешање. Таму главно учат примерни ученици кои се македонци. Знам да се степаат деца, ама порано не се случило да се извадат ножеви, пендраци, боксирачи, шипки... па и пиштоли!
Конкретно за ситуацијта во средното хемиско. Не знам колку се поврзани работите но, пред извесно време група албанци упаднаа на сред час во Владо Тасевски (ПТТ) барајќи извесен ученик кој се плеткал со девојче од хемиско (од спроти улица). Групата му се заканувала дека ако не ја остави младата спонзоруша, ќе му ги искршат коските... И тие деца имаат по 16-17 години. Спремни се дури да убијат за ДЕВОЈКА. Па пичка му мајчина, не вреди бре и да е мис универзум! Толку ли се плитки, толку ли не размислуваат. Каде е причината што етиката, моралот и образованиево ни падна во овој очај?

I sto? nemozelo da bide raspravijata za devojka, pa sigurno toa bilo...

Nemas potreba da se pofalis, bidejki ako napadnale 10 opremeni dusi, nemozes nisto da storis, osven da si go krkas ako se obiduvas da glumis james bond...

Znam slucaj koga vaka kako sto vikas ti, go krkale onaka ubavo obiduvajki se da glumat fraeri.
Океј, како кажеш... отидов на спиење, а ти најди 20 македонци, опреми ги и нека одат во било кое училиште на албанска смена и нека тепаат... ама не, тешко да најдеш 20тина такви дивјаци, второ и да најдеш нема да пројдат нечепнати.
Не ми се дава примери, ќе испаднам ко идиот...само да кажам, доволно би било 1 столче да летне кон нив и 300 би следеле - не игра улога тука „фраер“ поединец, играат сите... и да го јаделе-не би го јаделе повеќе отколку во овој случај... друго, каква опрема? Немале пиштоли туку шипки, ножеви... па искрши ги ногарките на 1 столче, ете ти 4 шипки... ако не за друго, чисто да видат дека нема да им се трае додека маваат.
Исто така, да не бидам погрешно сфатен, не оправдувам насилство, сакам законот да владее и мирно да си шеташ/учиш и што сакаш да правиш без да мислиш дека може нешто вакво да ти се случи. Но со дивјаци, мора дивјак да бидеш зошто не разбираат друг јазик а имаат 1 универзален за сите етникуми.
Лека ноќ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom