Кој последен-масата.

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кај мене дома важи правилото:Кој последен ќе појадува/руча/вечера, т.е кој последен ќе се најаде да ја раскрене масата.
Дали и кај вас важи истото?:)

интересно...кај мене секогаш мајками раскрева..а баш би сакал да е ко кај вас...али таткоми чашите не знае кај стоат не пак да раскрева..

Мајка ми раскрева. И онака јас секогаш прва завршувам...или воопшто и не седнувам:toe:

Стално сама јадам, така да, сама си ставам, сама си кревам. : )

Не е така кај нас.
Кој е расположен ја раскрева, а кога никој не е расположен - тогаш фала Богу таа работа му се доделува на најмалиот дома (заб.прев. на мене)

Majka ми ставува мајка ми крева кај нас важи правилото “Кој е жена во куќата тој крева“.

Кај мене тоа не важи. Јас последна седнувам а прва станувам од маса:pos: А за тоа сме задолжени јас и мајка ми, некогаш таа раскрева некогаш јас :)

Еднаш ми кажаа да ја кренам масата и јас буквално ја кренав неколку сантима целата маса и ја спуштив на земја. Од тогаш не ми кажуваат...

Сам јадам така да сам си принесувам сам си раскревам или ке оставам така па кој налета ке собере.Иначе најчесто сум на сендвичи па никој не собира си зимам што ми треба од феижидер и само пунам во леб и тоа...Иначе кај другите ивек е тоа правило.Кој последен тој собира

Обично сам јадам, така да се правам сам самичек, а кога ќе се погоди да јадам со моите (што се случува многу ретко) се знае... кој е жена у куќата таа крева :icon_lol:

Еднаш ми кажаа да ја кренам масата и јас буквално ја кренав неколку сантима целата маса и ја спуштив на земја. Од тогаш не ми кажуваат...
:pos2: :pos2: Добра идеја .. да се проба ова вреди :))

Иначе кај мене обично јас ја местам мајка ми ја собира :))

Сам јадам, сам кревам...не сакам заеднички ручеци со чудни звуци од останатите...

“Кој е жена во куќата тој крева.“

'nuff said.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom