Во метро во Рио воведен розев вагон за жени

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Жените кои патуваат со метро во Рио од понеделникот имаат свој розев вагон, наменети само за нив, за да се избегне пипкањето и другото сексуално малтретирање. Сојузната бразилска држава Рио де Жанеиро минатиот месец донесе закон според кој и метрото и надземната железница ќе имаат посебни вагони за жените во работните денови кога има најголеми гужви. Законот е донесен поради честите жалби на жените за сексуалните напади за време на гужвите во метрото. Рио со новиот закон им се придружи на Токио и Мексико Сити.

Макфакс

hm..epten dobra idea.kaj nas moze da napravat taka so avtobusite!Mi se sviga,zamislete da se vozite vo rozevo....

sp20.jpg

toa da ne e vakvo nesto :) :) :)

а ЗА МАШКИТЕ????
а нас кога не злоупотребуваат , А????

Nas ni na g* ne ne stavaat samo za zenskite da ima posebni vagoni a?

maskite vo privatna 23 a e pa nema pravda :))

Епа убаво за жените. Мислам, за оние кои ја сакаат розевата боја.

А жени нема насилнички а?!?!?!!?Сега тек ќе излезат тие на виделина хехехе
Или барем па машките ќе ги начекаат сите женски на едно место!

Вие машките ја користите секоја гужва за да потфатите нешто :)

JeCILaDy напиша:
Многу глобализираш!!!!

Јас немам ништо против ама мора да има клаузула каде стои :
Во случај некои од шенските особи излезат од розевиот вагон и почнат сексуално да ги малтретираат машките особи ќе бидат казнувани со тоа што ќе немаат право да се вратат во розевиот вагон.

JeCILaDy напиша:

Не да глобализираш, растураш
Многу малку се тие што се на толку ниско ниво за да пипкаат по автобуси и трамваи.

Добро, се извинувам, некои од машките сакат да „пипкат” во гужвите :))

Автобусите се и сега во „женска боја“ обоени - ГСП се црвени. Уааааа! Што е ова дискриминација?! А? Камо сини автобуси за нас мажите? Само Пролетер не` почитува...

Ха! Односно... Хммм... Има логика... Вие сте за локал, а ние за меѓуградски. :)

eci^^^ напиша:
hm..epten dobra idea.kaj nas moze da napravat taka so avtobusite!Mi se sviga,zamislete da se vozite vo rozevo....

leleee!!rozevi avtobuscinja za nas!!!kolku dobra idea!Ke uzivame vo vozenjeto i + ke se zastitime od seljacanata koja ja iskoristuva guzvata:) simpaticno simpaticno:je:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom