Враќање на страста

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Пример. Со некој сте биле заедно, па поради икс причини расчистувате и не се гледате. Дали е можно страста да се врати или е според вас доцна штом сте се разделиле со личноста?
Сте биле во ваква ситуација? Како би реагирале? Би и` се препуштиле на страста, би ризикувале со надеж дека овој пат ќе потрае подолго?

FortunE напиша:
Пример. Со некој сте биле заедно, па поради икс причини расчистувате и не се гледате. Дали е можно страста да се врати или е според вас доцна штом сте се разделиле со личноста?
Сте биле во ваква ситуација? Како би реагирале? Би и` се препуштиле на страста, би ризикувале со надеж дека овој пат ќе потрае подолго?

Чим еднаш нешто шкрипи, стално ќе шкрипи, се измеѓу е само залажување.

фио напиша:
Чим еднаш нешто шкрипи, стално ќе шкрипи, се измеѓу е само залажување.

Не се согласувам. Во моментов може да чкрипи поради мал милион причини. Секој има лични проблеми... проблемот е колку се може или се има желба или сила да се решат тие проблеми. Разделувањето може да се случи токму поради зачувување на страста.
Ако разделбата била заштитно средство:ЈАС-ја-заштитувам-НЕА-од-МЕНЕ(и соодветни пермутации), тогаш шансите да се вратат или да опстанат чувствата се добри.
А ако разделбата била затоа што таа ме фатила (или јас сум ја фатил неа) на еба, е ондак, шо знам... шансите се многу помали.
Значи х-от во причините е важен.

Najmnogu zavisi od vrskata sto ste ja imale,dali vo neze imalo strast i dodeka ste bile zaedno no ima slucaevi kade na pocetokot na vrskata nemalo strast bilo samo ONAKA no potoa po rasinuvanjeto se javila strasta pa prodolzile so vrskata uste mnogu godini...poznavam zivi primeri na takvi vrski...
Sto znaci deka vo ljubovta i strasta se e mozno:star:

Може....све је могуче...би ризикуел....зашо живеам иначе ако не ризикуем???

Carlito Brigante напиша:
Не се согласувам. Во моментов може да чкрипи поради мал милион причини. Секој има лични проблеми... проблемот е колку се може или се има желба или сила да се решат тие проблеми. Разделувањето може да се случи токму поради зачувување на страста.
Ако разделбата била заштитно средство:ЈАС-ја-заштитувам-НЕА-од-МЕНЕ(и соодветни пермутации), тогаш шансите да се вратат или да опстанат чувствата се добри.
А ако разделбата била затоа што таа ме фатила (или јас сум ја фатил неа) на еба, е ондак, шо знам... шансите се многу помали.
Значи х-от во причините е важен.

Секој си има право на мислење. Јас затоа сум противник на паузи и сл. Чим еднаш решиш да се разделиш, не ја прави повторно грешката и не се смирувај. Едино може да се плескате повремено додека не најдеш нешто поасално.

Ako nekoj prestane da mi bide privlecen togas nemoze da me privlece povtorno. Ednas kraj zasekogas kraj, kaj mene toa vazi. Nikogas ne se vrakam nazad..

FortunE напиша:

Кога тогаш страста се враќа. Сум била во ваква ситуација и нормално и се препуштив на страста која сеуште трае. Некои работи моментално се минливи што не значи дека засекогаш згаснуваат.:wub:

Нема шанси. Штом еднаш пукнало од било која причина, повеќе не ми се враќа ниедно чувство кон бившиот, освен некое мило пријателско. Евентуално доаѓа во предвид ситуација да сум симпатизирала некого, па извесно време не го гледам и го заборавам, па откако ќе го видам пак онака да ми се вратат симпатиите ...

FortunE напиша:

Јас бев со една, па заебавме работа и прекинавме да сме заедно, после ај пробав уште еднаш демек ќе се врати страста со надеж дека овој пат ќе потрае подолго ама се излажав (поточно она ме излажа ама ај да не почнувам).

Едит: Девојки, не ме флодирајте со приватни пораки ве молам! Полно ми е сандачето! Сакам да сум сам и во моментов не сум заинтересиран за врска (авантура може)!

Еден од начините за одржување на страста е недостапноста.
Бидејќи сум машко, ќе зборам од машка страна.
Нужно е да се создаде атмосфера на зафатеност, на алтернатива.. Што значи тоа..
Основно правило е -- девојката мора да е свесна дека може да те изгуби..
Мора човек да постави цена на себе си, па која девојка може да си дозволи да те има.
Има полно девојки, таа е една од милијарда, ништо не ти значи.
Внимателно...
Во моментот кога ќе помислиш дека таа девојка е нешто повеќе од пи*ка која ти треба да ја имаш на неколку саати дневно, во моментот кога ќе помислиш дека таа е посебна и незаменлива, во тој момент си ја изгубил партијата, си ја изгубил девојката.

ehhhh rizik najgolem rizik e da ne prevzemes nisto,znaete li vie toa:))).Why not mislam moze ke se smenat rabotite,se uci od greskite neli.

Mene ova mi deluva kako posle raskinuvanje gledanje samo za sex jas taka go razbiram vo sekoj slucaj stom nesto zamrelo se stava tocka . i se prodolzuva dalje vrakanje JOK ne mi e verno nataka veke nisto sigurno imalo golemi pricini radi toa raskinuvanje i pak da se vratam ne fala bilo so bilo pominalo nema nazad ednostavno ne se pogazuvam sebe si teram ponataka i normalno ne opravduvam toa gledanje posle raskin :toe:

Може да се врати страста, ама не и врската. Да, да се плеснат после долго време, и тоа да е сериозно добар секс - секако, зошто да не. Ризикот овде би се состоел во тоа што едниот од двајцата може да се понадева дека се ќе се врати по старо... Иначе, еднаш кога ќе се сврти нова страница, нема потреба да ја препрочитаме старата, крајот ни е познат и веќе е досадно да се превраќаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom