- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
Рецимо у НБА навивам за Јута али со задоволство би носел дрес од Wayde, на пример.Pa logicno bi bilo, ako si za Real nema valjda Messi na maica da go nosis![]()
Навредливо е прво за самиот човек, а и за сите левичари![]()
Искрено ме боли куро за левицата и левичарите

Се согласвам со тебе дека е апсурдно то шо се дешава денес со искориствањето на ликот(мислам на ликот шо е на секоја мајца) на Че. Точно е дека 99.8% ако не и 108,5% , шо вели Амди Бајрам, појма немат шо праел Че кои биле неговите идеали. Знат само дека бил во Куба и дека биле другари со Кастро. Еден од синојте на Че, Камилио кој мислам дека е историчар (колку шо се сеќавам) , го има изјавено истото, дека ликот на Че е злоупотребен.
Е сеа, мене лично ...
Че е лик на кој шо му се восхитувам. Зошто ? Не оти бил комунист, или оти му имал идеја да крени глобална војна против империјализмот, туку поради неговата бунтовност, решеноста , цврсти ставој зад кој шо стоел, а богами бил и баѓи паметен чоек. Никогаш не се ставал „над“ останатите луѓе, секогаш се стремел кон рамноправност во општеството. Дури беше министер за индустрија и претседател на народната банка на Куба, иако во политичкиот врв на Куба, тој заедно работеше со работниците. Секогаш се жртвувал и не се штедел за да му помогни на обесправените.
Наравоучение: ако некој е комунист а јас сум десничар, не значи дека треба да плукам по него. Треба да ја цениш вредноста кај индивидуата без разлика на определеноста.