Magic Mike
Blessings and Love
- Член од
- 20 септември 2023
- Мислења
- 2.124
- Поени од реакции
- 5.172
Одлична реакција на двајцата Хименези Алекс и Санти.
#ForzaMilan
#ForzaMilan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не смее да го спомне по име Леао, гарант совет од психјатарот иначе ќе му летне ластовичката и може више и да не се вратиОдлична реакција на двајцата Хименези Алекс и Санти.
#ForzaMilan
On je, bio Srbin ili ne, jedan od najzanimljivijih igrača koji igra fudbal na tom nivou trenutno. Ne znam da li sam ikada video čoveka koji je toliko siguran u sebe i koji ima toliko hrabrosti. I na lopti i bez nje i u smislu nekih apstraktnih izazova, ne vidim šta njega može da milimetar mrdne iz zone komfora, u onom pozitivnom smislu jer je njemu zona komfora svaki mogući izazov.
S druge strane, mislim da je višak samopouzdanja mana, ne na isti način kao i manjak ali da. To se na neki način reflektuje i na njegovu igru.
Šta su Strahinjini ključni kvaliteti?
Pre svega, mislim da nema mnogo boljih osvajača duela u Evropi. Sa tolikom lakoćom razbija ljude pri kontaktu da je već godinama neprijatno gledati sudar moći i nemoći kada god ima priliku da odmeri snage sa nekim ko nasloni svoje telo na njegovo. Ta mogućnost da u dosta izolovanim situacijama ubija ljude u 1v1 koristeći telo na dobar način je mnogo vredna.
Bitno je napredovao u vazduhu u kontekstu procene skoka (ne od juče), samog udarca glavom i tu je uspeo da iskoristi svoju visinu i snagu na pravi način vežbajući stvari koje su mu falile, a to je zapravo bio tajming. Postao je neko na koga možeš mnogo više da se osloniš na visokim bočnim loptama, pogotovo kada se tim spusti i mora da brani manje prostora i pogotovo kada je centaršut sa njemu bliže strane, i neretko se može videti da ima vrlo jak broj čišćenja zahvaljujući tome.
Ofanzivno je jedan od najzanimljivijih igrača za praćenje već dugo na svojoj poziciji. Njegovo nošenje lopte odavno je ekstremno atraktivno, koristi dug korak i mogućnost da drži loptu blizu u tim situacijama i osvaja mnogo, mnogo metara sa njom.
Etablirao se kao vredna pretnja ne samo na ofanzivnom prekidu već i kao neko ko može u hitnim slučajevima da popuni 16 metara i sve ono što sam već nabrojao u vazduhu iskoristi i tako donese ekipi nešto vredno, kao protiv Parme neku nedelju.
Dakle elitni duel winner na zemlji, sve veća zver u vazduhu, izrazito atraktivan nosilac lopte (ball carrier) i dodaćemo svakako te parametre poput onoga što FM karakteriše kao determination, mentality, work rate - sve su to njegovi kvaliteti.
Šta su mane?
Defanzivna svest, osećaj za poziciju, svest o poziciji protivničkog igrača u 16 metara u specifičnim situacijama, kao što su ubačene lopte iz tranzicije, sve su to problemi. Koliko mu kontaktne situacije prijaju i dominantan je u njima, toliko su šanse veće da će biti problema kada mu protivnik može naškoditi na koji metar od njega, bivajući na njegovoj slepoj strani ili napadajući neku nisku loptu.
Pavlović je ogroman čovek, i koliko god bio snažan, gibak za svoju visinu, neko ko može da razvije izuzetnu maskimalnu brzinu i na lopti i bez nje, takvom telu u prvim sekundama nagle promene pravca i slično mogu biti problem. Generalno se brani na vrlo individualan način u svakom smislu i to koliko donosi pluseva toliko donosi suprotnog.
Tačno je ono da je, i zbog načina na koji napada i zbog načina na koji se brani dosta bolja varijanta da je levi štoper u liniji sa tri nego da igra u četiri nazad.
Kada smo već kod napadanja, kao što je izuzetan nosilac lopte, tako broj njegovih akcija nije ni izbliza ispraćen efikasnošću. Često se njegovi trkovi završe bez ikakve koristi za tim zbog njegove loše odluke ili niza drugih faktora.
Koliko je dobar kada treba da se razbije srednji ili niski blok trčanjem sa loptom, toliko nastaju ozbiljni problemi kada treba da igra pod pritiskom, kada je rešenje pas a ne dribling/trk. Njegovi pasovi su često tehnički vrlo slabo odigrani, nekada mu treba više vremena nego što je dovoljno da uopšte obradi loptu, nema u svom opusu line breaking passove, završne pasove u dubinu, tehnički limiti mu tako nešto ne dozvoljavaju. Nije neko na koga želiš da se osloniš kada je tim pod ogromnim pritiskom blizu svog gola.
Sada ću napisati moj lični utisak koji je krajnje subjektivan - Pavlović je slatko, egzotično voće, primamljivo, retko i šareno ali nikada ne znaš šta će biti posle sledećeg ugriza. Hoćeš li uživati u novom zalogaju ili te čeka neki gadni crv. Vredan igrač koji će mnogo značiti reprezentaciji ali postoje stvari koje se ovde, međ Srbima, ili ne vide ili ignorišu.