Увоз на бижутерија (нерѓосувачки челик)

• Креатор на темата Креатор на темата branegj
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
21
Seriono ramisluvam za zapocnuvanje na nov biznis uvoz na biuterija(nergosuvacki celik) ili hirurski celik vo svetot vo poslednive godini e vo trend poradi kriata i zgolemenata cena na zlatoto a e tolku dobro toa izraboteno so ne se razlikuva na izgled od zlato i srebro imam nekoi kanali od kina pa...
Dajte mislenje
isto ramisluvam i a irabotka za veb sajt za prodazba na istoto sekade funkcionira dobro pa i na balkanot (bugarija,srbija..)osto ne i kaj nas

Seriono ramisluvam za zapocnuvanje na nov biznis uvoz na biuterija(nergosuvacki celik) ili hirurski celik vo svetot vo poslednive godini e vo trend poradi kriata i zgolemenata cena na zlatoto a e tolku dobro toa izraboteno so ne se razlikuva na izgled od zlato i srebro imam nekoi kanali od kina pa...
Dajte mislenje
isto ramisluvam i a irabotka za veb sajt za prodazba na istoto sekade funkcionira dobro pa i na balkanot (bugarija,srbija..)osto ne i kaj nas
сакаш ли партнер ?

Не верувам дека во луксузни стоки ке има многу пари во иднина. Увоз на метали да.. Накит.. не верувам...

Инаку и јас би бил партнер ако би увезувал сребро(не знам колку е дозволено). :)

Цената на златото оддамна го достигна својот зенит,сега линијата ќе има паѓачки наклон.
Друго,ова ако го увезуваш од Кина ќе мораш да ги пресметаш трошоците за превоз,кој со последните пиратски финти константно расте,како зголемен бродски ризик.
И трето,незнам колку е доходовен бизнисот кога голем процент од жените во МКД за контрацепција користат сода бикарбона,а треба преку нет да купуваат.
Од друга страна малку ќе вложиш колку за почеток,пари за проба не земаат.

Цената на златото оддамна го достигна својот зенит,сега линијата ќе има паѓачки наклон.
.

Сакаш да се обложиме дека не е ?
:)
Дека на крајот на 2011 ќе биде над 1500 можеби и над 2000 долари :)

Не верувам дека во луксузни стоки ке има многу пари во иднина. Увоз на метали да.. Накит.. не верувам...

Инаку и јас би бил партнер ако би увезувал сребро(не знам колку е дозволено). :)

И јас се плашам по малку заради тоа со мислам дека не може секој да си доволи односно е луксуз ама сепак нашиов народ од пракса знам дека повеќе троши на глупости отколку на потребни работи а и има една друга работа дека бизнис за жени и за деца никогаш не изумира

А и сребро има исто така и swarovski кристали а зошто да не е дозволено сребро дозволено е да се увезува

Сакаш да се обложиме дека не е ?
:)
Дека на крајот на 2011 ќе биде над 1500 можеби и над 2000 долари :)
5000-6000 сигурно ќе достигне... ама под 2500 USD никогаш нема да падне откако ќе ги стигне тие нивоа...
финтата е сега што централните банки од продавачи стануваат купувачи.. да не прајме муабет за масновната превара со фучјерси, трговањето на ливереџ, како фракционото банкарство на свопови на меѓународната банка за порамнуавања... сите овие работи ќе ја однесат цената во стратосферата...

Сепак мислам среброто има поголем потенцијал ради индустриска побарувачка и посебни својсва.. има посебна тема за тоа...

Увоз на накит не.. увоз на шипки сребро одма..

5000-6000 сигурно ќе достигне... ама под 2500 USD никогаш нема да падне откако ќе ги стигне тие нивоа...
финтата е сега што централните банки од продавачи стануваат купувачи.. да не прајме муабет за масновната превара со фучјерси, трговањето на ливереџ, како фракционото банкарство на свопови на меѓународната банка за порамнуавања... сите овие работи ќе ја однесат цената во стратосферата...

Сепак мислам среброто има поголем потенцијал ради индустриска побарувачка и посебни својсва.. има посебна тема за тоа...

Увоз на накит не.. увоз на шипки сребро одма..

нема проблем..., направиш добар скафандер и леташ , ако треба и над стратсосфера....:) многу добро ја допре суштината: масновната превара со фучјерси, опшнси, трговањето на ливереџ, свопови итн.итн ( се до едно измислица на њујоршките кошер мангупи....., нема никаква врска со РЕАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО, одамна целиот тој апарат се одметна во нешто како спортска кладилница...мора многу бргу...дури во мерливо време да се случи распад на таа скаламерија... сега за сега, ја држат на купче огромните инекции на фиктивни пари и немањето на Кина идеа како да излезе од тоа врзино коло ....штом смисли нешто што држи вода...овиеќе ги однесе водата....,...значи сепак...за преживување е скафандерот, а не шипките злато..или сребро... неважно колку се вредни......тие не се "јадат"....кога ќе нема друго за јадење :)

Vaka, jas imam iskustvo so ovie raboti uvezuvav stainless steel od Tajland,srebro i nesto bizuterija, ke vi pomogne ako vi kazam deka dukanot otide za edna godina po gavolite,dodusa imav ortak taka da i toj imase vlijanie na toa ,ama za celikot i ne se bas informirani lugeto bas,vo Skopje mozebi da ama vnatresnosta tesko.

....Друго,ова ако го увезуваш од Кина ќе мораш да ги пресметаш трошоците за превоз,кој со последните пиратски финти константно расте,како зголемен бродски ризик....
А што е финтава со овие сајтовиве што викаат бесплатна достава до цел свет .. вклучително и Македонија ?
Кинески сајтови што продаваат секаква роба .. па и бижутерија ? По мноооогу ефтини цени
Имам другарчиња .. порачуваа некои гаџети .. и такви играчки .. се им пристигна најпоштено .. во рок од околу месец дена.

^Тогаш е пресметан и превозот со достава во цената.

Vaka, jas imam iskustvo so ovie raboti uvezuvav stainless steel od Tajland,srebro i nesto bizuterija, ke vi pomogne ako vi kazam deka dukanot otide za edna godina po gavolite,dodusa imav ortak taka da i toj imase vlijanie na toa ,ama za celikot i ne se bas informirani lugeto bas,vo Skopje mozebi da ama vnatresnosta tesko.
od kade si kade imase dukan vo koj grad i pred kolku vreme,zosto da prednekoe vreme ova bese sosema nepoznato ama vo posledno vreme e se poprifateno na zapad osobeno poslednive godina dve so porastot naglo na cenite na zlatoto i od koja strana ako ne e tanja uveuvaseod Tajland

--- надополнето ---

А што е финтава со овие сајтовиве што викаат бесплатна достава до цел свет .. вклучително и Македонија ?
Кинески сајтови што продаваат секаква роба .. па и бижутерија ? По мноооогу ефтини цени
Имам другарчиња .. порачуваа некои гаџети .. и такви играчки .. се им пристигна најпоштено .. во рок од околу месец дена.
avisi mnogu sajtovi za odredena kolicina gratis im e postarinata

Od vnatresnosta sum, i toa pred 2 god bese , za podetalni informacii prati mi poraka , ke ti objasnam sto te interesira

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom