„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?

nema da go pustam!!Sekoj se brza negde neli? KOj doma da si otide konecno,koj kasni na rabota ali site cekame red.Ako ne mu se ceka postoi drug den,ako site so ke mi recat "ej devojko se brzam ke moze pred tebe da idam"togas nikogas nema na red da stignam,zasto takvi se lugeto ke vidat eden pa posle site se brzaat !

Јас би го пуштил, зашто знам како е. Што ако има тенкосеритис и мора да оди до ВЦ? А? Ај да ве видам? ТОлку сте нехумани и нема да го пуштите?? До душа по фаца се познава кога некој има таков зорт, али ја би го пуштил одма (ако е до тенкосеритис работата ) ако не, којзнае, зависи од неговиот настап

Е оваа работа, заедно со непочитување жута линија и останати знаци на немање основна култура ме пизди највише у свет. :nerv:
Обично се приметува дали на некој стварно му е до брзање или не. На крај краева, и да му се брза, фер е секој да си застане во ред и да чека. Или нека си го калкулира времето подобро па нека дојде кога нема да се брза. Сечие време е скапоцено, и дури и да не се брзам во моментот сигурно и ја имам попаметна работа неголи да чекам на ред. Обично знам да се смилувам ако се работи ептен за некоја стара бабичка или дедо, а иначе ги ставам на игнор или им укажувам дека сите чекаме.

ako me zamoli ubavo bi prifatila zoshto da ne...ili pak ako gledam na primer cekam red za da platam za neshto i jas imam cela kolichka polna a toj samo 2-3 raboti bi go pushtila i bez da prasha..non stop taka pravam poshto i mene istoto mi go pravat, me pustaat koga gledat deka se brzam..
pamti pa vrati neli?

Ако е некој постар(на пр. над 60 години) би го пуштил....Иначе не бе

Он/Она: „Извинете, брзам. Може пред вас?”
Јас: Не!
Он/Она: Бла..бла...бла...бла...бла...бла...........блааааааблабла

RealGirL напиша:
nema da go pustam!!Sekoj se brza negde neli? KOj doma da si otide konecno,koj kasni na rabota ali site cekame red.Ako ne mu se ceka postoi drug den,ako site so ke mi recat "ej devojko se brzam ke moze pred tebe da idam"togas nikogas nema na red da stignam,zasto takvi se lugeto ke vidat eden pa posle site se brzaat !
е бете да ми извиниш ако е некој постар од тебе ама постар бајаги да не нема да го пуштиш или ќе го оставиш да падне па дај не зезај не те знам ко ваква жити се :bip:

Доколку се работи за постар човек секако дека ќе го пуштам, но постарите луѓе никогаш нема да ве замолат да ги пуштите преку ред, а ако некој друг ме замоли нема шанса да го пуштам, па зад мене има цела редица луѓе што чекаат кои ако го пуштам преку ред или ќе ме натепаат или ќе сакаат сите пред мене да одат :icon_lol:

Nema sansi da go pustam pa koj saka neka e.Ovoj narod treba ednas zasekogas da se nauci deka redot i zoltata linija mora da se postuva.:pishtoldz

ja imam mnogu dobro srce 5 dusi da prasaat 5 dusi ke pustam pred mene :)
cesto taka pravam koga vozam niz grad , i od sporednata ulica kade sto nema semafor cekaat koli za da vlezat vo glavnata ulica , a na glavnata ulica edna zmija od koli i sekoj si brza ne gi pusta ostanatite i ja uvek zastanam i pustam o 3-4 koli pred mene i odma pocnat da se bunat tie pozadi mene i da mi svirat i se derat dali planiram cel den da stojam i da pustam drugi :icon_mrgr sho da pravam koga me greoticka koga ke gi poglednam tie facicki kako velat aj uste ja da pominam , aj uste ja :)

Ме нервират луѓе што се бутаат без ред. Ред си е ред. Треба тоа уште од градинска да се учи.
Не пуштам никој! Ако се брза толку што не дошол порано!:lud:
Неговото брзање ама уопште не е мој проблем.

Зависи како ќе ми се обрати, ако ме замоли убаво би го пуштила, ама ако се испонаша фраерски нема шанси да го пуштам пред мене!
Па сите чекаме, нека си го изречуна времето, на крај краева на сите им се брза.
Ма шо се праам јас толку лоша :)
Би пуштила ако ме замолат убаво. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom