Кампување

• Креатор на темата Креатор на темата Delinda
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Дали сте биле?
Каде?
Ако не, дали сакате, каде, зошто.....?

--- надополнето ---

Дали можеби сакате ...

Луксузно кампување

ajde-na-luksuzno-kampuvanje-1.jpg

ajde-na-luksuzno-kampuvanje-2.jpg

ajde-na-luksuzno-kampuvanje-3.jpg

ajde-na-luksuzno-kampuvanje-4.jpg

--- надополнето ---

Кампувањето во природа добива нов, невообичаен изглед, а новите шатори се балони на дување. Балоните за кампување се дизајнирани со цел да го приближат човекот колку е можно повеќе до природата, овозможувајќи му неверојатни глетки од опкружувањето на природните убавини.
Но, ова е далеку од традиционалниот начин на кампување, наспроти полиците и електричните кампинг сијалици, балоните изгледаат како мобилни луксузни хотелски соби.

Во вакви шатори можете да уживате низ убавините на Франција по цена од 400 фунти за ноќевање, или ако сте љубител на природата можете и да го купите за сума од 7.500 фунти.

"Cristal Bubble" е целосно транспарентен и овозможува панорама со поглед од 360 степени.

Откако еднаш ќе го надувате шаторот тој опстојува во постојана форма со помош на пумпа, која константно го надокнадува притисокот за "ѕидовите".

Надворешните звуци се изолирани до минимум, додека внатре ехото ве тера да шепотите.

За дизјанерот Пиер Стефан Думас, ова е начин да создадете смирувачка атмосфера за време на престојот.

satluks1.jpg

satluks2.jpg

satluks3.jpg

--- надополнето ---

Или па ...сосема поинакво кампување?!?:toe:

magijata-na-kampuvanje-vo-shuma-1.jpg

camping%20at%20clark%202.jpg

camping.jpg

new-zealand-mountains.jpg

Ма ако ми е за луксуз ќе си седам дома...ние сме такво друштво погорени за кампување..летоска бевме 4 дена покрај река...супер беше...шаторчето е тука..масички столчиња,навечер огинче гитарче..ЗАКОН

Баш сакам да го видам како би се вклопил еден од горенаведените `шатори`-оној прозирниот балон-во некој од нашите т.н.автокампови например градиште...и тоа во периодот од 15 јули до кај 5 август,на пример...
Кампирањето е супер,но во нормални автокампови каде имаш барем релативен мир.Јас имам камп-приколка во Градиште 20тина години-фиксна-а тоа за периодот кој го наведов во шпицот на летото е УЖАС ,а претходно како дете со родителите често кампиравме во Грција.Претходните неколку години со шатор по планини имаме одено со другарите `на диво` по 2-3 дена низ Македонија,еднаш бевме и во Мариово во невидена пустелија и тоа беше уникатно `логорување и феноменално сме врвеле

Camping, like a sir.:pos:

7212012232154iwsmt.jpeg

Не сум по луксузното кампување,повеќе би сакала да спијам во некој шатор или слично од ова лето ќе почнам да одам на извидници се молам само да не ме стават заедно со брат ми затоа што ке има тепачки нонстоп,иначе тој е извидник веќе две и пол години и како што ми раскажува секој пат прекрасно си поминувал секоја чест на детето од десет години иде на извидници :)

Предложете добро место за кампување во Охридско-Струшкиот регион...

св . Заум се вика местото на рт се најдува , се оди само со чамец од љубаништа за од друго место не знам

sv_zaum.jpg

иначе обожавам природа и кампување

секогаш кампувам! обично одам со ранче, вреќа за спиење и авионска карта одење и враќање, а таму (каде и да е) се снаоѓам:)

Пристапни со кола места, добри за кампување - покрај река/езеро?
Значи не да е како погоре, само со брод да се стига ;)

До сега немам кампувано и ми дојде таква желба, прво еден тест на издржливост најдалеку 150км од Скопје, ако издржам ќе се оди и подалеку :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom