Македонски Склавинии во средниот век

• Креатор на темата Креатор на темата Ilidan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
е или ја сум ќорав или нема ваква тема извинете ако веќе имала ама морав да отворам и да прашам некој од нашиве историчари дали има збор повеке за темава

Хацон или Хатсон (латински: Rex Hatson или Rex Hacon) бил првиот крал на првата македонска средновековна држава, наречена Македонска Славинија. Владеел во 20-те години на 7 век. Bо 7- ми век Драговитите,Cагудатите , Березитите прават воен сојуз на чело со Хацон,во текот на 615 година под негово водство ве врши не успешна опсада на Солун каде загинува.

Пребонд (латински: Rex Prebond, Rex Prebont или Rex Prebondus) бил вториот познат крал на првата средновековна македонска држава наречена Македонска Слoвинија. Тој владеел во 70-те години на 7 век

да видиме има ли некој информации повеке за македонскиве кралства во средниот век

Брате супер е темата, само за некој бекуфалисти Хацон и Пребонд се легенди и приказни тие не постојат... жално.

легенди и приказни ... незнам стварно ...ај да видиме можеби некој од членовиве има повеке информации од нас двајца

Историјата ја пишуваат победниците, а секој ја прераскажува како му одговара
Кој знае што се издешавало овде во тој период:)

пффф тоа да ама ... шо знам можда некој нешто прочитал а ме заинтересира случајно прочитав на еден сајт таму ...

Брате супер е темата, само за некој бекуфалисти Хацон и Пребонд се легенди и приказни тие не постојат... жално.

Да бе во право си Хадсон и Пребонд се оригинални славски имиња.... задкарпатисту.

Во десниот агол горе имаш опција: ПРЕБАРАЈ ГО ОВОЈ ФОРУМ

Во него впишуваш клучен збор, на пр. Склавинии и ќе добиеш листа со теми во резултати на кои се опфатени соодветните дискусии.

Кога ќе ги исцрпиш сите начини за проверка на слични теми, тогаш отвори нова.

А пастираниот текст во твојот пост доволно беше да го постираш на Гугл ќе се појавеше во резултати соодветната тема од Кајгана.

Темава ја заклучувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom