Имам прашање во врска со скутер од 50cc !

• Креатор на темата Креатор на темата Comic
  • Време на започнување Време на започнување

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
Локација
Hyperspace
Имам едно прашање. Вака сега имам Baotian скутер и го купив на старо, човекот што ми го продаде ми даде сообраќајна ( регистрациска дозвола ) ама на негово име е и е регистриран, пишува прва регистрација 2010.10. Сега да прашам дали треба секоја година да го регистрирам т.е. да ја обновувам регистрацијата и дали ке треба да ја префрлам сообраќајната на мое име ?

Скутерче се регистира еднаш у живот :), а за на твое име прашај си во полиција.

Треба да го преведеш и да прашај у полиција а и кај нотар мислам дека треба да фрлеш некоја пара...Инаку да нема веке да го регистрираш оти до 50 cc се регистрират само еднаш.

а морам ли да го преведам на мое име... нели може да си биде на негово , ако ме сопре на пр. полиција а шо имам регистрациска дозвола на негово име ке ми прават ли проблеми?

Преведи си го на твое име, шо те кошта, да си знае моторчето чиво си е.)

да ама пари е ... немам многу пари моментално да се расфрлам... =(

580 денари е да ја смениш сообраќајната, со услов да имате договор од нотар...
а ако немаш договор на нотар направено само пари на рака, може да ти дојде со полиција и да си го земе скутерчето.
Не верувам дека денес некој купува нешто без договор, макар и од роднини :)
па ако си бил паметен и си потпишал договор оди смени ја собраќајната да си немаш проблеми, 580 денари не се некои големи пари што неможат да се соберат.

napravisi notarski dogovor neznam kolku parie sum zaboravil ama moze so notarski da go vozis posto sobrakajnata e na negovo ime ti ke imas dogovor deka si go kupil taka da nikoj nema da ti pravi problemi a vaka bez notarski dogovor moze poranesniot sopstvenik da ti go zeme ili pak ako te stopira (strog) policaec ke ti go odzemat skuterot i ke mora covekot ot koj si go kupil da go zeme od policija :helou:

не треба ништо, јас така земав, ти штом ја имаш сообраќајната немаш мака, терај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom