- Член од
- 8 јули 2015
- Мислења
- 118
- Поени од реакции
- 53
Не се најголема телевизиска куќа ни во Мексико, а уште помалку па во светот.
Но дефинитивно се најуспешна телевизиска куќа во Мексико со најголем број на докажани и успешни таленти.
Па имаат добри причини зошто да снимаат серии со толку брутални содржини - добар дел од злосторствата прикажани во нивните серии се реалност во САД, во Средна Америка и во Јужна Америка, а речиси сите актери и актерки во нивните серии се имигранти кои избегале од ужасите кои се случуваат во Мексико, Венецуела и Колумбија.
Не е точно дека не се прикажувале, туку ти не си ги гледал. А емитувани се Кандидат, Вртоглава љубов, Кога ќе бидеш моја и бројни други серии на Ацтека - и на националните телевизии и на локалните и регионалните телевизии.
Јас сите шпанските серии сум ги гледал на Пинк бидејќи таму порано се емитуваа одколку кај нас, а и преводот беше подобар одколку овој наш. На Пинк сите серии беа од Телевиса, а само една од Телемундо (El rostro de Analia). Од Ацтека сигурно ги давале на нашите телевизии, на Пинк не се сигурно бидејќи сите шпански серии што се емитуваа таму сум ги прател и добро памтам од кои издавачки куќи беа. Жално е што веќе никој од нашиве телевизии не емитува шпански серии, туку само турски, а би било убаво, што заради да се потсетиме на јазикот, што заради уживање во гледањето.