Боење на материјали

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Практикувате ли? На кои материјали е можно да се направи? Каде? Колку е цената?

Јас имам неколку парчиња облека кои сум ги добивала на поклон и не ги носам само заради бојата, па одамна сум мислела да им ја променам бојата, али не знам ни дали е можно, а ни каде да го направам тоа.

Јас знам брат ми најде такво место во Скопје, треба да го прашам повторно за детали у вези локација. Цената мислам беше 500-ка. Детали наскоро

Во чаршија побарај кај тие со штоф што работат. Ко мал мајка ми однесе едни мои фармерки на фарбање :)

Има во чаршија да.Сестра ми носеше панталони некои и 400 денари и земаа ама убаво ги исфарбаа.

На секој материјал не фаќа боја ,ако се од вуница плетени 100% не можеш да ги офарбаш има и некои други синтетички материјали ама не знам точно да ти кажам што не можат да се офарбаат. Ако се фарбаат и ако се во боја евентуално само во црно ако можеш да ги офарбаш. Ако ги фарбаш сама нема да те кошта повеќе од 50 денари а за боја барем во Прилеп има скоро во секоја продавница што е за бои и лакови.

На секој материјал не фаќа боја ,ако се од вуница плетени 100% не можеш да ги офарбаш има и некои други синтетички материјали ама не знам точно да ти кажам што не можат да се офарбаат. Ако се фарбаат и ако се во боја евентуално само во црно ако можеш да ги офарбаш. Ако ги фарбаш сама нема да те кошта повеќе од 50 денари а за боја барем во Прилеп има скоро во секоја продавница што е за бои и лакови.

Абе плати си на некој што знае и не се замарај.По проста математика ке ме фати поевтино ако фарбам сам.Ама ако утнеш нешто?Ако заебеш нешто што тогаш?

Абе плати си на некој што знае и не се замарај.По проста математика ке ме фати поевтино ако фарбам сам.Ама ако утнеш нешто?Ако заебеш нешто што тогаш?

А па по моја математика, ке додадам уше некој денар и ке си го купам ново... :)

А па по моја математика, ке додадам уше некој денар и ке си го купам ново... :)
Па...400-500 денари е фарбање.Ако се работи за некое омилено парче облека би дал и би ја фарбале.А да си купуш ново е секогаш најдобра опција.Само ако е здраво, ако е супер ако е само малце бојата оштетана со перење неможам да ја фрлам маицата, нормално е дека ке ја фарбам.Ама 500 денари за фарбање плус колку си ја платил ѓаол ипол излева.

Па...400-500 денари е фарбање.Ако се работи за некое омилено парче облека би дал и би ја фарбале.А да си купуш ново е секогаш најдобра опција.Само ако е здраво, ако е супер ако е само малце бојата оштетана со перење неможам да ја фрлам маицата, нормално е дека ке ја фарбам.Ама 500 денари за фарбање плус колку си ја платил ѓаол ипол излева.

Абе никако не си.
Туку дај кажете кај се наоѓа точно таа во чаршија....

Абе никако не си.
Туку дај кажете кај се наоѓа точно таа во чаршија....

Абе од бит пазар се спушташ право по уличката накај џамијата што води.Има фонтана и чешмички пред таа џамија сигурна ја знаеш.Епа по таа улица ке појдеш ама не одиш до кај џамијата туку првата уличка од десно што ке ти дојде.Има еден голем црвен натпис таму ама не ми текнува како пишуваше.И тука е тоа си пишува бојаџилница.

Абе ако фаќа боја на материјалот можеш и сам единствено ти треба време и желба за валкање, ама ако не фаќа ни Господ не ги фарба.
Ако парите не ти се проблем тогаш подобро друг да ти ја заврши работата или веќе ако префарбуваш брендирана облека во спротивно 50 со 500 не е мала разлика.
Инаку работам во ф-ка за холахопки поточно во бојаџилница така да....

Абе ако фаќа боја на материјалот можеш и сам единствено ти треба време и желба за валкање, ама ако не фаќа ни Господ не ги фарба.
Ако парите не ти се проблем тогаш подобро друг да ти ја заврши работата или веќе ако префарбуваш брендирана облека во спротивно 50 со 500 не е мала разлика.
Инаку работам во ф-ка за холахопки поточно во бојаџилница така да....
Ееее па тогаш ти си ја знаеш работата.Че ми фарбаш за 250?

...иначе во истото кај шо фарбаат во чаршија продаваат и бои во ќесенца има секакви по 30 денари е ќесиче, така да боље да си купиш такви да си фарбаш дома не е тешка работа, него да дадеш 400 ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom