Таеквондо

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
За сите,кои слободното време го исполнуваат за да ја потрошат негативната и вишок на енергија врз фокусарите,за сите кој ги исполнува Корејската вештина,ТАЕ(удар со нога)КВОН(удар со рака)ДО(пат)...

Повелете споделете ги вашите искуства околу овој спорт..дали некогaш сте освојле некое медалче,сте скршиле 15 даски одеднаш и слично....

images

------------------------ :olee: --------------------------

мн атрактивна вештина, може да ја користат одлично само најбрзите и најагилните борци,малце е неспретна поради сите нозе, и фали многу тоа што нема удари о рака ама во глобала е супер :)

вештина со стил.....
тренирав околу 2 год и неам ни еден освоен медал xD

Се сложувам за атрактивноста,но ударите со раце не се изоставени..ова секако е ножна техника,но таеквондото покрај нападот има и техника самоодбрана,зафати и слично,кој секако неможеш да ги правиш со нозе :D јас тренирав 4години,но ако се посветиш на овој спорт треба да одржуваш константна килажа,мора да останеш ситен за да бидеш брз,па можеби поради тоа многумина се откажуваат :)

--------------------------------------------------------------------------:motor:------------------------------------------------------------------------

За сите,кои слободното време го исполнуваат за да ја потрошат негативната и вишок на енергија врз фокусарите,за сите кој ги исполнува Корејската вештина,ТАЕ(удар со нога)КВОН(удар со рака)ДО(пат)...

Повелете споделете ги вашите искуства околу овој спорт..дали некогaш сте освојле некое медалче,сте скршиле 15 даски одеднаш и слично....

images

------------------------ :olee: --------------------------

Абе ајдеее такевондоооо? е сега во мода се појави на телевизија на а1 експулзиф и цело скопје сеа со таеквондо ке го тупи ај изгубете се можам на дуел најбољиот у скопје да го убијам

Абе ајдеее такевондоооо? е сега во мода се појави на телевизија на а1 експулзиф и цело скопје сеа со таеквондо ке го тупи ај изгубете се можам на дуел најбољиот у скопје да го убијам[/QUOTE

Абе сигурно сега.Знам дечки што тренираат по 8-9 години веќе...одамна го има во скопје ова само сега го изрекламирале можеби по телевизиите.

Абе ајдеее такевондоооо? е сега во мода се појави на телевизија на а1 експулзиф и цело скопје сеа со таеквондо ке го тупи ај изгубете се можам на дуел најбољиот у скопје да го убијам[/QUOTE

Абе сигурно сега.Знам дечки што тренираат по 8-9 години веќе...одамна го има во скопје ова само сега го изрекламирале можеби по телевизиите.

Те молам што збориш Голема благодарност до тебе што ми кажа дека одамна го има навистана фала НЕ ЗНАЕФ! ЈАС рекоф дека сега сите почнаа да го тупат со таеквондо и е во мода...фенси е а не дека сега е сега донесено у СК....дали сте глупи или незрабирате македноски незнам....

Тренирам таеквондо веќе 3 години, син појас :) Многу добар спорт, најдобра боречка вештина :P Ако се мислите за кој спорт да се одлучите, ви го препорачувам овој :)

Тренирам таеквондо веќе 3 години, син појас :) Многу добар спорт, најдобра боречка вештина :P Ако се мислите за кој спорт да се одлучите, ви го препорачувам овој :)
Во кој клуб си,и кој ти е тренер ?:D Овој спорт не е многу проширен во државава,мислам дека дури го има само во Скопје,има малце клубови,македонската таквондо федерација е мала,па можеби те знам :) ...:smir:

Ve molam kazete mi kade mozam da kupam pojas?Vo koi prodavnici za oprema?

Ако сакаш можам да ти продадам кимоно и зелен појас...По многу поволна цена,2 месеци ги употребував и се распадна тимот,и од тогаш ми стојат во регал...180 цм е кимонотооо ;)

Сакам и јас да вежбам теквондо , порано бев во дом на АРМ имам 5 години тренирано и после војска факултет и затупев. има ли уште таму?
Инаку тоа е одлична вештина, убаво да си избалансираш движењеа, сила, рамнотежа, брзина... Повеќе наликува како уметност на телото, ги запознаваш своите способности, стекнуваш доверба во своето тело итн. не е само борба не е само трчање и сл. Се изненадив од себе кога по некое време тренинг се погледнав кога бев на почетокот и навистина сум постигнал доста со тренирањето. Не сум земал никаков медал. Повеќе си тренирав за себео си имам свој сам си го освоив :D

--- надополнето ---

Никола , те знам тебе сигурно. Си тренирал во дом на АРМ порано?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom