ESPN 30 For 30 - Once Brothers

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Документарец за Владе Дивац и Дражен Петрович и останатите тогашни Југословенски кошаркари.

Сеа го гледав ,многу јако е направен документарецот.
Многу тажно!!!

Абе дечки го има негде документарецот да се симне на торент во ХД верзија?

На Гугл,Once Brothers download,првиот резултат,4 линкови се....просто ко грав! :)

Не ни го барав јас таму,му го зедов на едно другарче пред недела дена,тазе гледан ми е!
Случајно видов вчера дека го имало и таму :)

Документарецот за генерацијата на Дражен Петровиќ, Владе Дивац, Тони Кукоч.....

Пред извесно време случајно налетав на документарецов, на он.нет.мк. Се надевам дека нема да биде проблем да оставам линк овде.

Филмов длабоко ме погоди, како човек што мрази политика и политичари а сака спорт... Бидејки во војните страда народот а не политичарите што ги предизвикуваат војните. Да има правило во секоја војна политичарите да војуваат во првите борбени редови нема да има ни една војна во светот но... како и да е.

Зборот ми е да ги оставите вашите политички предрасуди настрана од оваа тема.

Секој еден што е роден пред 1985 сигурно барем малку се сеќава на она што го нарекуваа "Европскиот Дрим-Тим". Тимот што ги даде првите Европски звезди во NBA.

Тим на другари.

[video]http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=CC7CDFEA0F8554499269277F82871DD8[/video]

p.s. Еве и на youtube

Споени темите, страшен филм у секој случај ...

излезе и превод за филмот на титлови.цом

Убав филм, не само за тие шо ја сакаме кошарката туку за сите шо живеат на овие простори.

Завчера случајно со еден другар зборевме за спортот во Југославија и сосема без везе пуштив ЕСПН класик,и го фативме документарецот од почетокот.Едноставно беше прекрасен имаше се што треба и ми остави голем впечаток таа генерација, многу ми е жал што не сум ја имал таа среќа да живеам во времето на Дражен,Владе,Тони,Раџа и останатите.

Филмот е гром и жал ми е што така на глупав начин се скарале Дивац и Дражен, а кој го нема гледано тогаш ОДМА НЕКА ГО ГЛЕДА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom