Android Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата cubrovic
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 октомври 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.android.co.rs
Оваа програма е дизајнирана како додаток за андроид маркетот која ги содржи сите македонски програми и игри за Андроид на едно место.
Филтрирајте програми кои веќе ги имате инсталирано
Филтрирајте по категорија
Подредете по оцена и име
Компатибилна со app2sd

I dont speak Macedonian so if something's wrong with my sentences please send me a mail on office@android.co.rs :)

90951353.png

39574949.png

http://www.androlib.com/android.application.com-vision-androidmk-qqqmw.aspx

Your translation is very wrong :)
If you want, you can type what you want to say in english, and then I'll translate it in Macedonian and edit your OP. The way it is translated right now, it's completely confusing :)

Your translation is very wrong :)
If you want, you can type what you want to say in english, and then I'll translate it in Macedonian and edit your OP. The way it is translated right now, it's completely confusing :)

Well thats the best Google Translate can do :(
Thank you very much for you offer. Much appreciated :)
My description should be something like this:

The program is designed as an extension to android market that will have all macedonian programs and games for Android at one place.
Filtering programs that you already have installed.
Filter by category.
Sort by rating and name.
app2sd compatible

I also have strings for my app like this.
But this is short words so this is probably translated a little better then description. Here are those strings:

ConstText.0=Грешка при стартувањето на marketa.
ConstText.1=Назад
ConstText.10=Ok
ConstText.11=Ажурирање на податоците наскоро ќе се спроведува
ConstText.12=Категории
ConstText.13=Подреди
ConstText.14=Филтер
ConstText.15=Теми
ConstText.16=Забава
ConstText.17=Спорт
ConstText.18=Мултимедија
ConstText.19=Здравство
ConstText.2=Отвори го market
ConstText.20=Шопинг
ConstText.21=Каталози
ConstText.22=Социјални
ConstText.23=Комуникација
ConstText.24=Вести и времето
ConstText.25=Игри
ConstText.26=Патувањa
ConstText.27=Продуктивноста
ConstText.28=Финансии
ConstText.29=Начин на живот
ConstText.3=БЕСПЛАТНО
ConstText.30=Алатки
ConstText.31=Стрипови
ConstText.32=Крајот
ConstText.33=Вчитување..
ConstText.34=Почекајте да се вчитаат сите потребни податоци.
ConstText.4=Филтер инсталирани и ажурирани
ConstText.5=Исклучување на филтер инсталираних
ConstText.6=Подреди по име
ConstText.7=Подреди по рејтинг
ConstText.8=Сите категории
ConstText.9=Избери категорија

Once again thank you very much for your help :)

If anyone know for macedonian programs and games that are not in this catalogue please let me know.

Regards, Danilo

I edited your post and entered a better translation (at least better when comparing to the automated one :))
I don't have much time right now, but tomorrow I guess I'll take a look at this app and tell you what I think about it.

Шо убо, македонски програмерчиња што користат повеќе од 0.2% од својот мозок :) но не видов ниту една навистина корисна апликација за Андроид.

I edited your post and entered a better translation (at least better when comparing to the automated one :))
I don't have much time right now, but tomorrow I guess I'll take a look at this app and tell you what I think about it.

Thanks again :)
I edited my description on the market as you can se here http://www.androlib.com/android.application.com-vision-androidmk-qqqmw.aspx

--- надополнето ---

Шо убо, македонски програмерчиња што користат повеќе од 0.2% од својот мозок :) но не видов ниту една навистина корисна апликација за Андроид.

Percent of useful applications are small everywhere on the world. Problem in Macedonia is, like here in Serbia, that there are small numbers of programs so everyone of us can find at most couple of programs that is useful for his needs.

If you have QR code, please post it here.

Дај предлог доколку ти си програмер што паметно би направил

SPL Resurect на Tattoo, WildFire, Legend :)
на тоа и работам, но не бесплатно се разбира. Како и да е, сепак им помагам - на тие што ќе се запознаат со цигли :)

Вчера конечно добив покана за app inventor после цели 2 месеци чекање, така да за едно 4-5 дена очекувајте некоја проста апликација од мене :)

Ајде фали уште апликација каде има слободно место на водно после 22часот и бензински пумпи :)

Некро, не знам за тебе што е "корисна апликација" (башка што тоа е ептен индивидуално), ама јас имам вебхостинг фирма и имам неколку критериуми за тоа што е добар мобилен за мене, и кои апликации/функции ги очекувам за тој мобилен да биде "добар" нели. Програми без кои не можам во моето секојдневно работење се овие: добар SSH клиент (connectbot), добар фајл менаџер/фтп клиент (estrongs file explorer), добар whois domain checker (RD whois), апликација за пристап до WHMCS (aWHMCS). Ова се воглавно програми без кои не можам. И пази, она во загради до секоја (за мене) потребна апликација, е всушност Андроид апликација :)
Според тоа, можам да заклучам дека напротив, Андроид има доста корисни апликации. Барем за мене. Е сега, ќе почнеме (или веќе почнавме?) со програми за прдежи и некои такви работи, ама квантитетот не секогаш значи квалитет. Доброто е во тоа што во квантитетот, вообичаено се наоѓа за секого по нешто, значи и квалитет. Башка што, веројатно има и луѓе што сакаат програми за прдежи.
Имам и неколку игрици, би ги одвоил (пак ќе повторам, за мене убави, не сакам да глобализирам) Asphalt HD и Angry Birds (од денес целосно бесплатна).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom