narodnavolja.com

• Креатор на темата Креатор на темата Homer MakeDonski
  • Време на започнување Време на започнување

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
Vesnikot na Pirinskite Makedonci pocna da se objavuva i na Internet:
www.makedonika.org/NarodnaVolja

Na vesnikot mu e potrebna itna finansiska pomos. Ja prenesuvam molbata na
redakcijata kon site Makedonci koi mozat da pomognat da go storat toa.

пренесено од МММ

dobro, se raboti za makedonski vesnik ne za bugarski

Апел и од мене доколку, има некој и мала финанскса можност нека помогнете му на вестникот.

Главниот и одговорен уредник го знам лично, тоа е прекрасен интелегентен човек, Македонец каков што е ретко да се најде.

Оние кои имаат бугарски пасош еве им можност да си ја исперат својата совест. К'м всички!АПЕЛ!

Предстои кампанија за пререгистрација на ОМО "Илинден" ПИРИН. За целта са необходими минимум 5 000 членове. Предизвикателството е голјамо и трјабва всички да обединим силите си, за да постигнем успех. Призоваваме всички прив'рженици на идејата за равноправие, толерантност и истинска демокрација, всички македонци да се вклјучат и подкрепјат благородното начинание.
Така ште покажем и че македонците ни има и искаме своите законни права. Заштото в момента ние нјамаме свој регистриран политически заштитник. Единственијат так'в през последните 15 години бе ОМО "Илинден" ПИРИН и т'кмо за това ј бе отнета регистрацијата през 2000 г. Европејскијат с'д за човешки права обаче подкрепи праведната кауза на пиринци и сега ни се дава втори шанс да кажем својата дума.
Но ОМО "Илинден" ПИРИН се бореше и ште се бори не само за правата на македонците, но и за всички онеправдани, били те хора от малцинствата или мнозинството, за толерантност и човешки отношенија. Ето зашто поради голјамата обштествена необходимост от с'штествуването на една такава партија, за да се избегне противопоставјането в Пиринска Македонија и за да се противопоставим всички заедно на надигаштата се в'лна нет'рпимост в страната:
Призоваваме,
всички македонски патриоти и активисти от всички македонски организации да се вклјучат и да дадат своја принос в подготовката за регистрација, заштото делото е обшто. Организациите и идеите са много, но партијата трјабва да б'де една, както е една и борбата. Членуването в партија и в организација едновременно е допустимо и законно. Това е начин за постигането на истинско обединение, без никој да б'де заличаван или закриван;
Призоваваме,
всички демократични граждани без разлика на самос'знание и вјара да подкрепјат борбата за с'здаване на една по-демократична и толерантна Б'лгарија, за признаване на македонското и всички останали малцинства и даване на правата, които законите предвиждат; за уважение между всички етноси в демократична Б'лгарија; за да б'де очистена прев'рналата се в мр'сна дума демокрација и да засвети с'с своја истински блјас'к, донасјајки власт за народа и равноправие за всички хора; за превр'штането на Балканите в достојна част от Европејскија с'јуз.

Да кажеше некој начин како да се помогнат тие луѓе? Линкот не ми се отвара нешто

Bojane: kako da se pomogne, daj kontakt informacija, bankovna smetka itn. Sekoj sto moze da pomogne, neka go stori toa! Eve jas javno vetuvam parichna pomosh od mene!

Makedonija na Makedoncite li pishuva na prvata stranicka na Narodna volja?! ;)

072403card5.jpg

Еве ти контактна информација:

2700 Благоевград, ЖК "Запад",
бл. 36, ап. 17, тел./факс: (073) 886-336,
GSM: 0888 264 675, GSM:0885 343 725

Го контактирав уредникот инаку мој пријател, па ми даде некои координати како да му се испратат парите. Пратете ми на маил писмо ќе ви кажам како може да донирате, има еден начин ако сте во Македонија преку балканска банка, а доколку сте во странство другиот е преку чек лично до уреникот. Како што ми напиша уредникот весникот бил во тешка финансиска состојба. Ќе видам и јас ако можам ќе помогнам, иако да тоа би било навистина многу скромно.

bojan81@yahoo.com

Да бев финансиски подобар ке донирав,ама кога не сум што да правам.Можеби и без моја донација ке успее весникот да се извлече од оваа финансиска криза.

BushMan напиша:
Да бев финансиски подобар ке донирав,ама кога не сум што да правам.Можеби и без моја донација ке успее весникот да се извлече од оваа финансиска криза.

Тоа се вика линија на помал отпор, се некој друг ќе помогне, а во суштина никој не помага, тоа е целиот проблем кога сите би дале кој по 500 кој по 1000 кој по 3000 ден па некој што навистина може би помогнал со поголема сума тогаш сигурно нема да сме во оваа состојба. Јас како што реков ќе помогнам симболично помогни и ти, мојте и твојте симболични пари ќе бидат исто важни колку и на оние кои помогнале повеќе.

Весникот „народна волја“ по се изгледа дека ќе згасне. Затоа уште еднаш ве замолувам сите што имате добра волја да донирате да ми пишете на маил да ви кажам како да стапете во контакт со весникот и да го направите тоа. Дококу не помогнеме нема сретства како да се испечати следниот број.

требе да се донира целогодишно пошто весникот не е популарен и не се купува во пиринска македониjа.

Не е точно се купува, неколку илјади примероци се продаваат без проблем. Но тие сретства не се доволни за самофинансирање.

Епиграми

БОДЛИВ ЕТНОС

Можеш да се пишеш патагонец,
египтјанин, руснак – как'вто штеш,
но не казвај, че си македонец –
не слагај в гаштите си... таралеж!

НАСИЛНИЦИ

От народа - хлјаба изтр'гнаха,
от македонците - и езика!
И гордо к'м б'дното тр'гнаха –
с'с прест'пната си политика!

ЗАКАНАТА НА ГАНЬО