Бизнис разговорник (изрази во македонската бизнис заедница)

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Речник толкувач на жаргони кој се употребуваат од страна на бизнис заедницата во македонија наменет за странци кој го научиле македонскиот јазик на некој курс воедно се прави компарација како во светот би се одвивал разговорот и кој изрази би се употребиле а кој овде.напомена многу е битно да го знаете значењето на секој израз зашто ништо од бизнисот
разговорник.jpg

pencil.png

тоа е факат... и сум приметил на сериите турски кога некој звони на врата или телефон и викаат за добро некае а кај нас ... кој кур звони сеа бе

батали ти турските серии. тоа се филмови. и кај нив викаат кој кур е сега. тоа доаѓа од проблемот на нашата претерана психофизичка активност, па во домот бараме интима, и нормално е кога некој ке ми ја сруши таа интима, да го искурецам по список. ти не би кога вака ке согледаш?

Moze li nekoj ako znae da mi kaze kolku pari kosta vo SK toa sto bese na lizgaliste mislam Paind ball ........toa so puskite so boi so se puka

Некој темава во чек дис аут треба да ја префли, јас се залетав мислејќи нешто озбилно е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom