google os оперативен систем

• Креатор на темата Креатор на темата solo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
google os оперативен систем,ме интересра дали некој го има пробано оперативниот систем од google и дали е задоволен од него.

Бидејќи отвораш тема среди го воведното мислење со информации и вовед за оперативниот доколку сакаш да остане истата и да се развие дискусија.

Chromium OS неофицијална верзија за симнување на овој линк
Видео на овој

Моментално го тестирам што како покасно малце :)

--- надополнето ---

Катастрофа е бе невидена хахаха

cloud computing многу сметаат дека ова е иднината o_O

Блазеси му на тие што беа на Google I/O. Си лапнаа Chrome OS лаптопи без пари.

Не ми се допаѓа концептот затоа што некако се на веб не ми штима.Сакам оперативен систем а не веб пребарувач.

Уште не е за кај нас ова, и онака за негова употреба ќе е потребен нон-стоп интернет.
· Wi-Fi по дома и низ кафичи има, на друго место нема како да го користиш, а 3G баш и не е изводливо.
· Покрај моменталните информации што ги има гугл, уште толку ќе извлече од нас.
· Софтвер - освен гугл сервисите и некои апликации од Chrome Web маркетот.

Првите лаптопи со Chrome OS, тако звани Chromebooks ќе излезат на 15. Јуни (ако добро ме држи памтењето од Google I/O конференцијата).

Уште не е за кај нас ова, и онака за негова употреба ќе е потребен нон-стоп интернет.
· Wi-Fi по дома и низ кафичи има, на друго место нема како да го користиш, а 3G баш и не е изводливо.
· Покрај моменталните информации што ги има гугл, уште толку ќе извлече од нас.
· Софтвер - освен гугл сервисите и некои апликации од Chrome Web маркетот.

Првите лаптопи со Chrome OS, тако звани Chromebooks ќе излезат на 15. Јуни (ако добро ме држи памтењето од Google I/O конференцијата).

Апликациите ич не ми се свиѓаат.И тоа гугл сервисите добри се ама не се споредуваат со десктоп апликации.Еве сега излегоа нови АМД чипсети за нетбук компјутери наскоро и Интел ќе ја претстави новата платформа така да солиден нетбук со Виндоуз или Убунту ќе ми заврши повеќе од работа.Ваквите Cloud Based систем уште треба да се работат.

абе златен виндоус

друг не признавам ни гугл ос ни мек поготово линукс (кое е големо срање) уствари сите се големи срања

мекот мора да е лиценциран а линуксот ми е глуп
то си е мое мислење

точка.
Чекај, сакаш да кажеш виндовсот не мора да е лиценциран?Ако бараш на интернет ке најдеш по торенти да си симнеш и мек, не гледам тука разлика јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom