Новите министри во владата на Папандреу

• Креатор на темата Креатор на темата sanke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јули 2008
Мислења
50
Поени од реакции
5
Димитрис Друцас веќе е министер за надворешни работи на Грција, јавуваат грчките медиуми. Друцас досега беше алтернативен министер за надворешни работи, додека должноста официално ја обавуваше премиериот Јоргос Папандреу. Со стапувањето на власт Папандреу ја презеде должноста со цел да даде сигнал, дека надворешната политика е важен сегмент од неговото владеење. Вчера Папандреу направи нови промени во својот кабинет. Промените не се само во однос на членовите на владата, а и во структурата. Јанис Рангусис е назначен за кординатор во владата и министер за внатрешни работи.

http://www.efakt.info/?p=2408

Ееех, оваа вест колку ме израдува... Значи топ тема! Јас на ѓупциве одамна им посакувам толку многу работи, ама немаше каде да им ги кажам желбите. Од срце им го посакувам истото на сите ѓупски министри и минати и сегашни, а Бога ми и идни: да им пропадне државата што побрзо! Да имаат огромен неуспех на секое поле. Скандалите да им се нижат во секоја секунда, а народот дење ноќе да им протестира. Турција да ги ремети уште повеќе, а оние педерчињата од ЕУ што бркаат Роми да им ги дособерат сите пари. Фашистиве да им ги скратат кредитите и да им ги наплатат сите долгови. Американциве да им го сменат името. Грција да се распадне и секако ние да си ја земеме Беломорска назад.
Им посакувам уште работи, ама не да не ја оптоварувам многу темава.

Патем, Антонио требало да му ја прати сликата од „Вест“ со потпис, а бидејќи детенцето е уште мало требало крст да стави во знак на почит кон ѓупциве, а не вака само сувопарно да праќа честитки.

Секоја реконструкција да им биде за долг кој нараснал за +100 милијарди евра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom