Strenght
Never Give Up!!
pravilo broj 1.
Nema losa borecka vestina,Ima samo los borec
Жити се... А која е поентата на моите постови?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pravilo broj 1.
Nema losa borecka vestina,Ima samo los borec
Па фала курцу некој да ми кажеДа ја вратиме темава назад, а?
Миоки е добар клуб. За Илинден незнам.
Па фала курцу некој да ми каже![]()
Имам тренирано и винг чун да.. Доста ефикасно... едиствена замерка ја имам во преголемата статичност... Затоа и Брус Ли на еден начин го модифицирал...
Се сложувам со тебе за аикидото... Доста неефикасно за тренинзи и за око е добро али за на улица би рекол 10 % само може да користи... Тоа го знам бидејќи го тренирав 4 години, право да ти кажам освен ослабнати зглобови и џабе потрошено време ништо не добив... Иако има и таму некои примеси од џудото, како што се фрлањата и падовите кои доста многу многу се корисни...
Џиу Џитсу то е добра вештина... Но да не се лажеме кој тренирал знае како идат работите.. Почнуваш од горе завршуваш доле... На улица незнам колку се може тоа да се направи, ипак бетон е недај боже незгодно да паднеш ќе биде после сам себе го убил... Од тие причини сметам дека џудото е многу покорисно за реална ситуација затоа и ја правам дискусијава..
Генерално треба да се гледаме како индивидуи и како што правел Брус Ли да го тренираме она што ни одговара и она што највеќе ни лежи...