Дали некогаш сте чуле за preppy стил? Мене лично многу ми се допаѓа овој стил на облекување. Има многу добри марки(Hollister, American Eagle, J.Press, Lacoste) кои го претставуваат овој стил, но повеќето за жал ги нема во мк.
Стави некоја слика,како изгледа,што парталчиња се носат зашто вака ако не чуле немаат ни претстава и кога ке видат дека темава нема ништо интересно од старт ке ја баталат.Иначе не сум чул и најверојатно е поинтересно за женските
Ова го пронајдов како еден вид дефиниција : Prep is someone who cares about their appearance enough to look good -- but not so much that they are superficial. They are clean cut, classy and classical.
A претпоставував дека води некое си потекло или инспирација од школските униформи, па се уверив кога го прочитав и ова на википедија :
Preppy is a chiefly North American adjective or noun traditionally used in relation to northeastern private university-preparatory schools and denotes a person seen as characteristic of an attendee of these schools.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.